Βολιώτης προσλάμβανε κόσμο, χωρίς να πληρώσει ποτέ

Κατηγορείται για απάτη σχετικά με την ίδρυση αεροπορικής εταιρίας με έδρα το Βόλο

Ποινή φυλάκισης 20 μηνών και χρηματική ποινή 10.000 Ευρώ επέβαλε ερήμην το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 68χρονο, κάτοικο Βόλου, που κατηγορείται για απάτη σχετικά με την ίδρυση αεροπορικής εταιρίας με έδρα το Βόλο, για την οποία προσλάμβανε κόσμο, χωρίς να πληρώσει ποτέ. Μάλιστα ο επιχειρηματίας, που είναι Ελληνοαμερικάνος, οργάνωνε ανοιχτές συναντήσεις για επιλογή προσωπικού και αεροσυνοδών που θα στελέχωναν την εταιρία και με πολύ μεγάλη ανταπόκριση και με τουλάχιστον 3.000 αιτήσεις!

Η υπόθεση έφτασε στο Δικαστήριο μετά από προσφυγή δύο «εργαζομένων» στην εταιρία Hellas Airlines, που δεν πληρώθηκαν ποτέ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος (τον οποίο εκπροσώπησε ο συνήγορός του) μεταξύ 1 Αυγούστου 2012 και 21 Ιανουαρίου 2013 υποσχόταν ότι θα στήσει μια νέα αεροπορική εταιρία και για το λόγο αυτό προσέλαβε στελέχη, που εργαζόταν κανονικά, έκαναν συναντήσεις και επαφές για διάστημα αρκετών μηνών, αλλά δεν έλαβαν ποτέ τα δεδουλευμένα που τους είχε υποσχεθεί.

Οι οφειλές της εταιρίας προς εννέα τουλάχιστον εργαζόμενους ανέρχονται σε πολλές δεκάδες χιλιάδων Ευρώ. Ο συνήγορος υπεράσπισης και μια μάρτυρας κατέθεσαν ότι δεν επρόκειτο για εργασία, αλλά για συναντήσεις που γινόταν για να πιουν καφέ και να συζητήσουν, ενώ τόνισε ότι η εταιρία δεν έγινε ποτέ, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και τις χρονοβόρες διαδικασίες.

Πρώην εργαζόμενοι στην εταιρία υποστήριξαν ότι αρκετά στελέχη, που καταγόταν από άλλες περιοχές, μετακόμισαν στην πόλη του Βόλου και μάλιστα μίσθωσαν σπίτια για να μένουν, ενώ ποτέ δεν έλαβαν χρήματα από τον 68χρονο, για τον οποίο ισχυρίζονταν ότι εργαζόταν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.