Απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρου Γαϊτάνη, σχετικά με εμπαιγμό της Πολιτείας στο θέμα της ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Βόλο δίνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Γ. Σαρλής. Όπως αναφέρει το υπουργείο έχει αναθέσει στις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» την εξεύρεση οικοπέδου κατάλληλου για ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Βόλο, έχοντας παράλληλα καταστήσει σαφές στους αρμόδιους ότι η ενεργοποίηση των διαδικασιών αναζήτησης κατάλληλου δημόσιου ή δημοτικού οικοπέδου επί του οποίου θα ανεγερθεί το νέο δικαστικό μέγαρο.
Στη δήλωσή του ο Γ.Γ. του υπουργείου αναφέρει ότι η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απορρίπτει με κάθε ένταση τις αιτιάσεις του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου σχετικά με τη δήθεν έλλειψη πολιτικής βούλησης για την στέγαση των δικαστικών υπηρεσιών της πόλης σε νέο κτίριο που θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας τους. «Ιδίως, η προσωπική του εκτίμηση περί εμπαιγμού της τοπικής κοινωνίας από την πλευρά του Υπουργείου δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί και κρίνεται ως αναντίστοιχη προς τις ενέργειες του Υπουργείου», αναφέρει.
«Ενδεχομένως δε, οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση κατά το χρόνο των δηλώσεών του, αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ήδη αναθέσει στην αρμόδια σχετικά υπηρεσία, στην «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», που υπάγεται στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την εξεύρεση οικοπέδου κατάλληλου για ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Βόλο, έχοντας παράλληλα καταστήσει σαφές στους αρμόδιους ότι η ενεργοποίηση των διαδικασιών αναζήτησης κατάλληλου δημόσιου ή δημοτικού οικοπέδου επί του οποίου θα ανεγερθεί το νέο δικαστικό μέγαρο, συνιστά ζήτημα πρώτης προτεραιότητας», επισημαίνει ο κ. Σαρλής.
Καταλήγοντας τονίζει ότι θα αναμενόταν ότι το ενδιαφέρον του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου να επικεντρωνόταν στο εξής στην ταχεία και βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση αυτής της εξέλιξης και όχι σε κατηγορίες και υπερβολικές διατυπώσεις.






























