Γ.Γ. Δημ. Τάξης: «Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κρίση ασφάλειας»

Εντυπωσίασε την ηγεσία η έκθεση αστυνομικών κειμηλίων

Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κρίση ασφάλειας, όπως οι άλλες χώρες της Ευρώπης, παρά την δημοσιονομική κρίση που αντιμετωπίζει και την έξαρση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, επισήμανε από το Βόλο ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, που παραβρέθηκε, με τον Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Κων. Τσουβάλα, στα εγκαίνια της μόνιμες έκθεσης αστυνομικών κειμηλίων που είναι η πρώτη στη χώρα και απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια από την ηγεσία.
Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας βρέθηκε πλήθος ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της Αστυνομίας, διοικητές των στρατιωτικών μονάδων και των Σωμάτων Ασφαλείας, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη καθώς και εκπρόσωποι πολλών φορέων.

Με την άφιξη του Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. έγινε σύσκεψη μεταξύ των αστυνομικών και των διοικητών Στρατιωτικών μονάδων και Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ ακολούθησε η τελετή αγιασμού και στη συνέχεια κόπηκε η κορδέλα της μόνιμης έκθεσης.
Αφού έγινε ξενάγηση στους χώρους της έκθεσης ακολούθησε στην αίθουσα εκδηλώσεων ομιλίες του αστυνομικού διευθυντή Βασ. Μαρκογιαννάκη, του Αρχηγού και της Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης. Τέλος, έγινε απονομή τιμητικών πλακετών στους ευεργέτες της Διεύθυνσης Αστυνομίας και σε όσους έκαναν χορηγίες για να στηθεί η έκθεση.

Ασφαλής χώρα η Ελλάδα
Σε δήλωσή του ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης τόνισε ότι πολλές σύγχρονες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αντιμετωπίζουν, όπως κι εμείς, την δημοσιονομική κρίση, μια δεύτερη μεγάλη κρίση το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Όπως είπε, ευτυχώς η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κρίση ασφάλειας όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Κάποιοι εργάζονται γι αυτό. Καθοριστική η συμβολή της ΕΛΑΣ για αυτή την εικόνα προς τα έξω. Πολλές φορές αδικούνται γιατί πουλάει η αρνητική εικόνα κι όχι η πραγματική συνεισφορά τους κι είμαι περήφανος ως Έλληνας που η χώρα μου παραμένει χώρα ασφαλής για τουρισμό κι επενδύσεις», τόνισε.

Ο κ. Αναγνωστάκης δήλωσε υπερήφανος γιατί η εγκληματικότητα η παραβατικότητα είναι σε ελεγχόμενο και ικανοποιητικό βαθμό. «Δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί εκτός αν είναι κακοπροαίρετος ότι έχουμε αύξηση της εγκληματικότητας», είπε και πρόσθεσε ότι μέσα από αυτές τις μικρές δυνατότητες που υπάρχουν στην ΕΛΑΣ και στο Υπουργείο είμαστε σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.

Για την έκθεση αστυνομικών κειμηλίων είπε ότι αναδεικνύει διαχρονικά το έργος της Ελληνικής Αστυνομίας και το υπουργείο φιλοδοξεί αυτή η έκθεση θα αποτελέσει κίνητρο για να έρθει πιο κοντά με τις νεαρές μαθητικές ηλικίες. «Είναι κάτι που το επιδιώκουμε γιατί πρέπει τα παιδιά να ξέρουν ότι η Αστυνομία είναι πρωτίστως ένα σώμα με κοινωνικό πρόσωπο. Πρωτίστως προσφέρει κοινωνική υπηρεσία κι έργο και τελευταία είναι η καταστολή. Μέσα από αυτή την εξωστρέφεια ευελπιστούμε ότι το όραμα μιας Αστυνομίας ανοιχτής δημοκρατικής δίπλα στον πολίτη στα προβλήματά του θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό», τόνισε και πρόσθεσε ότι η έκθεση ανήκει στην . κοινωνία του Βόλου, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επισκεψιμότητά της θα είναι σε υψηλά ποσοστά.

Αναφορικά με την ενίσχυση σε εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή της Αστυνομίας, ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης είπε ότι αξιοποιείται κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία από την Ε.Ε. και αυτή τη στιγμή βρίσκονται 43 διαγωνιστικές διαδικασίες σε εξέλιξη που ξεπερνούν περίπου τα 50 εκ. €. «Μέσα από αυτά τα ποσά ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια ανανέωση συνολικά του στόλου οχημάτων στο 12 – 13%», τόνισε και ευχαρίστησε τις Περιφέρειες και τους Δήμους που στηρίζουν την ΕΛΑΣ. Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας είπε ότι ενέταξε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ ποσό 1,5 εκ. € για προμήθεια οχημάτων στις Υπηρεσίες Τροχαίας.

Τέλος, για την αποδέσμευση αστυνομικών από άλλα καθήκοντα, ο γραμματέας είπε ότι γίνεται τιτάνια προσπάθεια να αποδεσμευτούν αστυνομικοί από τη φύλαξη προσώπων και υπολογίζεται ότι θα εξασφαλιστούν 600-800 αστυνομικοί για εμφανή αστυνόμευση δίπλα στον πολίτη. «Η ΕΛΑΣ μέσα στη δημοσιονομική κρίση της χώρας δεν έχει κάνει την παραμικρή έκπτωση. Όλα τα επιχειρησιακά προγράμματα υλοποιούνται όπως πρέπει. Υπάρχουν υπηρεσίες που προσφέρουν πάρα πολύ και νομίζω ότι η εμπιστοσύνη που υπάρχει στην ΕΛΑΣ να εξακολουθήσει από τους Έλληνες πολίτες και είμαι σίγουρος ότι δε θα διαψευστούν», τόνισε.

Η πρώτη περιφερειακή έκθεση
Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κων. Τσουβάλας τόνισε ότι όποιος γνωρίζει καλά το παρελθόν διαχειρίζεται καλύτερα το παρόν και ορίζει ασφαλέστερα το μέλλον του. Όπως είπε, η τιμή ο σεβασμός στην παράδοση στην ιστορία του σώματος που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πατρίδας μας, είναι προϋπόθεση απαραίτητη για να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον.
Σύμφωνα με τον αρχηγό, είναι η πρώτη επίσημη θεσμική περιφερειακή έκθεση, το Αρχηγείο τη στηρίζει ανεπιφύλακτα και ελπίζει να βρει μιμητές και σε άλλες περιοχές, ενώ συνεχάρη τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Ερωτηθείς για την αύξηση της εγκληματικότητας ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ είπε ότι η Αστυνομία κάνει εξαιρετική δουλειά και έχει πολύ καλά αποτελέσματα στα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια. Όπως είπε αυτό αποδεικνύεται από τον μεγάλο ποσοστό αποδοχής της δουλειάς και της κοινωνικής αποστολής της από την κοινωνία.

Τέλος, αναφορικά με τον εξοπλισμό είπε ότι η δουλειά της Αστυνομίας έχει μεγαλύτερη αξία, όταν συνεκτιμώνται οι δυσκολίες της παρούσας χρονικής συγκυρίας που ακουμπά όλες τις δράσεις στην πατρίδα μας.

Μνεία σε πέντε Τροχονόμους Αυτοκινητοδρόμων
Στο καλωσόρισμά του ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Βασίλης Μακρογιαννάκης, τόνισε ότι μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2018 την έκθεση επισκέφθηκαν 700 μαθητές 17 Σχολείων εντός και εκτός Βόλου.
Περιγράφοντας την ταυτότητα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας ο κ. Μαρκογιαννάκης, αναφέρθηκε σε πέντε αστυνομικούς της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας, που βρέθηκαν στην εκδήλωση και στις 5 Μαρτίου 2018, βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο πλαισίωσαν και καταδίωξαν αυτοκίνητο που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού για 178 χιλιόμετρα αι επέτρεψαν μετωπικές συγκρούσεις με πολλά ανθρώπινα θύματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.