Γ.Γ. Ε.Κ.Β. Δημ. Βασιλείου: «Αχτίδες φωτός οι μελλοντικές επενδύσεις στην περιοχή μας»

Ως «αχτίδες φωτός» χαρακτηρίζει τις επερχόμενες και μελλοντικές επενδύσεις στο Νομό Μαγνησίας, εφόσον αυτές αποτελούν και την μεγαλύτερη έλλειψη στην περιοχή μας, ο κ. Δημήτρης Βασιλείου, Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Ο κ. Βασιλείου μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, σημειώνει ότι εφόσον υπάρξουν επενδύσεις «θα ενωθούν όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας», εννοώντας ότι θα μπορέσουν να απορροφηθούν και απόφοιτοι σχολών του Πανεπιστημίου μας. Το πιο λυπηρό απ’ όλα όμως για τον ίδιο είναι ότι παρά τις δύσκολες επαγγελματικές συνθήκες που επικρατούν υπάρχουν εργαζόμενοι που αρνούνται δουλειές.

Ο κ. Βασιλείου αναφέρεται στις μελλοντικές επενδύσεις της περιοχής μας αποκαλώντας τες «αχτίδες φωτός» για το γενικότερο εργασιακό και επαγγελματικό αύριο.  «Γίνονται κινήσεις που είναι αχτίδες φωτός σχετικά με τις επενδύσεις που θα  γίνουν στη χώρα μας και ιδιαίτερα στον Βόλο.

Συνέντευξη στον Ηλία Κουτσερή

Στόχος, όλοι οι εργαζόμενοι

να έχουν την εργασία τους

Άλλωστε η πόλη μας έχει μεγάλο πλεονέκτημα: Έχει την υποδομή και την δύναμη μέσω των δύο βιομηχανικών περιοχών ώστε να μπορέσει να σηκώσει το βάρος των επενδύσεων. Στόχος, φυσικά, όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν την εργασία και τη δουλειά τους. Πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά με τις επενδύσεις στην περιοχή μας, εφόσον θέσει και η Κυβέρνηση μέτρα και κίνητρα για τους επιχειρηματίες που πρόκειται να επενδύσουν», αναφέρει ο κ. Βασιλείου. Οι επενδύσεις άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η βασική έλλειψη στην περιοχή μας.

Σε αντιδιαστολή, όμως, με τις μελλοντικές επενδύσεις, ο κ. Βασιλείου, δεν διστάζει να αναφερθεί στα παρόντα εργασιακά προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία.  Αναφέρθηκε στο καθεστώς της τηλεργασίας, το οποίο πολλές επιχειρήσεις ακολούθησαν με σκοπό να μην δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα, ενώ τόνισε ότι το βασικότερο αγαθό είναι η υγεία, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν στις δουλειές τους και να επιστρέφουν από αυτές με ασφάλεια.

Επιχειρήσεις και συνεργασία

με τα τοπικά εκπαιδευτικά ιδρύματα

Ο κ. Βασιλείου επεσήμανε ιδιαίτερα τη σημασία των επερχόμενων επενδύσεων στη Μαγνησία, αλλά και τη συνεργασία όλων των επιχειρήσεων που θα αναλάβουν τις επενδύσεις με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα με σκοπό να απορροφήσουν εργαζόμενους από τον Νομό.

«Στο παρελθόν υπήρχαν οι επαγγελματικές σχολές ή σχολές μέσης εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, ενώ τοπικά όλοι όσοι αποφοιτούσαν μπορούσαν να απορροφηθούν από τις τότε υπάρχουσες επιχειρήσεις του Νομού», ανέφερε ο κ. Βασιλείου, δίνοντας, μάλιστα, ως παράδειγμα την σχολή του ΟΣΕ στην περιοχή μας, που απορροφούσε αντίστοιχα τους εργαζόμενους.  Σχετικά με το σήμερα, συνέχισε λέγοντας ότι «όσο θα υπάρχει το ενδεχόμενο νέων επενδύσεων στον νομό, θα πρέπει να λειτουργεί ως αντιστάθμισμα και η απορρόφηση αντίστοιχων ειδικοτήτων και επαγγελματιών με αποφοίτους της Μαγνησίας. Επίσης, όσοι φοιτητές τελειώνουν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καλό θα είναι να απορροφούνται από τις τοπικές επιχειρήσεις. Αυτό θα αποτελεί το δέσιμο της αλυσίδας, ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να συνεργαστούμε», εξηγεί ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

«Υπάρχουν εργαζόμενοι

που αρνούνται δουλειές»!

Με αφορμή τα παραπάνω υπογράμμισε πως μέχρι σήμερα υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό, κυρίως εξειδικευμένο, και δεν βρίσκουν, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που ενώ τους προσφέρεται εργασία, επιλέγουν την αδράνεια.  «Με λυπεί το γεγονός πως υπάρχουν συνάδελφοί μας εργαζόμενοι οι οποίοι είναι αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα άνεργοι και αρνούνται την δουλειά που τους προτείνουν. Υπάρχουν εργαζόμενοι που αρνούνται δουλειές με διάφορες προφάσεις. Είναι φαινόμενο της εποχής και είναι λυπηρό. Έχουν μάθει, λόγω της πανδημίας, να παίρνουν κάποια χρήματα και να αισθάνονται ίσως καλά… Τελειώνει όμως η πανδημία», περιγράφει ο κ. Βασιλείου, ενώ κλείνοντας τονίζει ότι υπάρχει έντονη ανάγκη για εργαζόμενους και κόσμο που να θέλει να δουλέψει, χωρίς να μπορεί να επιλέξει δουλειές, όντας στην Ελλάδα αυτή την περίοδο.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.