Γ. Καρεκλίδης: «Κοινός συκοφάντης και λασπολόγος ο Αχιλλέας Μπέος» (video)

Στο αρχείο η υπόθεση με τις καταγγελίες Μπέου για δήθεν εκβιασμό εργολάβων και επιταγές

Κοινό συκοφάντη και ψεύτη χαρακτήρισε τον εν αργία δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ο δημοσιογράφος Γιώργος Καρεκλίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, παρουσιάζοντας την απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση με τις ψευδείς καταγγελίες του Αχιλλέα Μπέου για δήθεν εκβιασμό εργολάβων και επιταγές που υποτίθεται ότι λάμβανε για το σκοπό αυτό, ο κ. Καρεκλίδης.

Ο Γ. Καρεκλίδης δήλωσε ότι με την απόφαση αυτή της Δικαιοσύνης αισθάνεται δικαιωμένος από τις κακόβουλες, συκοφαντικές και ψευδείς αναφορές στο πρόσωπό του, πρόσθεσε ότι κατέθεσε μήνυση κατά του Αχ. Μπέου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου που θα συζητηθεί προσεχώς, ενώ κατατέθηκε και αγωγή σε βάρος του. Επίσης, τόνισε ότι θα καταθέσει αγωγή κατά της Τράπεζας Πειραιώς, από την οποία διέρρευσαν τα απόρρητα πινάκια των επιταγών του και προανήγγειλε αγωγή κατά της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», που ενώ είχε καλύψει τις καταγγελίες Μπέου, δεν κάλυψε τη δική του άποψη, με αποτέλεσμα να παραμένει σπιλωμένη η προσωπική και επαγγελματική του υπόληψη στους αναγνώστες της εν λόγω εφημερίδας η οποία είχε παρουσιάσει τις “καταγγελίες” Μπέου με πηχυαίους τίτλους ως κεντρικό της θέμα στο φύλλο της 9ης Απριλίου.

Η διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, την οποία επικύρωσε ο Αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας, με την οποία η υπόθεση τίθεται στο αρχείο.
Η διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, την οποία επικύρωσε ο Αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας, με την οποία η υπόθεση τίθεται στο αρχείο.

Ο Γ. Καρεκλίδης τόνισε ότι στις 8 Απριλίου 2016, ο σε αργία δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος του ζητούσε να φύγει από την πόλη, παρουσιάζοντάς τον ως διαπλεκόμενο, απατεώνα, λαμόγιο και εκβιαστή εργολάβων, με σαθρά στοιχεία. «Με δυσφήμισε με συκοφάντησε, μου προκάλεσε σημαντικότατη βλάβη και είχε σκοπό την προσωπική μου καταφρόνηση και την επαγγελματική μου καταρράκωση», είπε.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, οι κακόβουλες, ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές του σε αργία δημάρχου, τον έθιξαν σε μεγάλο κύκλο πολιτών, στους πελάτες, ως αυτοτελή προσωπικότητα και ως επαγγελματία. «Ο κ. Μπέος πίστεψε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να με «εκτελέσει» για να τελειώνει με την ενοχλητική κριτική που του ασκούμε», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Γ. Καρεκλίδη, στόχος του Αχ. Μπέος είχε στόχο να τον εξομοιώσει με τον εαυτό του, που κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής ογάνωσης. «Είχε καταγγείλει ότι εκβίαζα τον εργολάβου του περιφερειακού, χωρίς στοιχεία. Είπε ότι κάθε μήνα έπαιρνα επιταγή 800.000 δρχ. από τον Θανάση Κουντουρά, που είχε πει ότι ήταν πρόεδρος του Διαδημοτικού Συνδέσμου, κάτι που ήταν μέγα ψέμα.» Ο Γ. Καρεκλίδης τόνισε ότι «όπως αποδείχτηκε, τις πλήρωνα στο ακέραιο και ήταν επαγγελματική διευκόλυνση. Από τον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας δόθηκε εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση και με απόφαση εισαγγελέα, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, γιατί δεν βρέθηκε το παραμικρό στοιχείο σε βάρος μου» και χαρακτήρισε τον σε αργία δήμαρχο κοινό συκοφάντη και λασπολόγο που προσπαθεί να φιμώσει με κάθε τρόπο όσους του κάνουν κριτική.

Ο δημοσιογράφος απαίτησε από τα ΜΜΕ την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής του. «Η αλήθεια πρέπει να λάμψει στην πόλη. Όλοι πρέπει να μάθουν ότι ο Αχ. Μπέος έλεγε ψέματα και συκοφαντούσε τον Γ. Καρεκλίδη. Δεν θα αφήσω μια πορεία 45 χρόνων να τη λασπώσει ο Μπέος υποστηρίζοντας ότι όλοι είμαστε όμοιοί του. Αυτός κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εγώ για τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά της «Τράπεζας Πειραιώς»

Ο δημοσιογράφος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με μήνυση κατά του Μπέου για συκοφάντηση δυσφήμηση δια του Τύπου, που θα εκδικαστεί, μετά από αναβολή λόγω αποχής των δικηγόρων, στις 19 Δεκεμβρίου 2016, ενώ κατέθεσε και αγωγή που προσδιορίστηκε 18 Νοεμβρίου 2016. Επίσης, προανήγγειλε αγωγή κατά της Τράπεζας Πειραιώς, από την οποία διέρρευσαν τα στοιχεία με τα απόρρητα πινάκια των επιταγών του.

Τα πινάκια που βρέθηκαν στα χέρια του Μπέου επιλεκτικά, με τις επιταγές που παρέδιδα στη Γενική Τράπεζα που συγχωνεύτηκε με την Πειραιώς. Τα στοιχεία έστειλε η Τράπεζα ή κάποιος μέσα από την Τράπεζα κι εμείς θα κάνουμε αγωγή. Θα κάνουμε αγωγή και η τράπεζα να ψαχτεί ποιος και πως έδωσε τα στοιχεία στον Μπέο, για να με συκοφαντήσει.

Σύμφωνα με τον Γ. Καρεκλίδη, τα πινάκια που έφτασαν στα χέρια του Μπέου ήταν επιλεκτικά και αφορούσαν τις επιταγές που παρέδιδε στη Γενική Τράπεζα που συγχωνεύτηκε με την Πειραιώς. «Τα στοιχεία έστειλε η Τράπεζα ή κάποιος μέσα από την Τράπεζα κι εμείς θα κάνουμε αγωγή. Θα κάνουμε αγωγή και η τράπεζα να ψαχτεί ποιος και πως έδωσε τα στοιχεία στον Μπέο, για να με συκοφαντήσει», ανέφερε.

Ακόμη, ερωτηθείς σχετικά, έκανε λόγο για συνεργασία της συγκεκριμένης Τράπεζας με τον Δήμο Βόλου, ενώ τονίστηκε ότι υπάρχουν καταθέσεις 120 εκ. €.

«Κάνουν πολιτική υπέρ του Μπέου»

Σχετικά με τοπικά μέσα που επέλεξαν να μην καλύψουν τη συνέντευξή του, ενώ είχαν δημοσιοποιήσει τις καταγγελίες Μπέου, ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι θα στείλει εξώδικο και θα κάνει αγωγή. «Η ιστορική εφημερίδα Ταχυδρόμος λέει ότι έχετε δικά σας μέσα και μπορείτε να πείτε ότι θέλετε. Η εφημερίδα και το ηλεκτρονικό μέσο έγραψαν τις καταγγελίες Μπέου, αλλά όχι και τη δική μου άποψη. Θα κάνω αγωγή κατά όσων δεν γράψουν για την απόφαση του Δικαστηρίου», εξήγησε.

Ακόμη ο Γ. Καρεκλίδης κατήγγειλε ότι η Δημοτική Αρχή Μπέου έχει σύστημα που δεν κάνει τίποτα άλλο,παρά πληρώνεται από το Δημοτικό Ταμείο, για να σπιλώνει συναδέλφους και εκδότες. «Γεωργαλάδες της χούντας δεν θα περάσουν στην πόλη και η φωνή μας θα ακουστεί. Εμείς ζούμε σε μια βαθιά δημοκρατική πόλη με πολιτισμό. Ο κ. Μπέος και το σύστημά του θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η ώρα φτάνει. Όλα όσα λέει είναι ψέματα και συκοφαντίες. Είμαι αθώος, μόνο ο Μπέος θα μπορούσε να πει τέτοια ψέματα σε βάρος μου», ήταν η δήλωσή του.

Ερωτηθείς να αποκαλύψει λεπτομέρειες τόνισε ότι το σύστημα αυτό, που επεκτείνεται πέρα από το Δημαρχείο, εξυβρίζει συναδέλφους, εκδότες και όποιον έχει αντίθετη άποψη με τον Αχ. Μπέο και τη Δημοτική Αρχή. Ο Γ. Καρεκλίδης τόνισε ότι το σύστημα διευρύνεται, πρόσθεσε ότι η επικοινωνιακή ομάδα πληρώνεται από το Δημοτικό ταμείο. «Υπάρχουν δημοσιογραφικά σκουπίδια που κάνουν πολιτική υπέρ του Μπέου, για να απαντήσω με εκφράσεις που χρησιμοποιεί. Ας τα βρει η Ένωση Συντακτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απάντηση Αχ. Μπέου
Από τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, σε απάντηση των ισχυρισμών Καρεκλίδη, έγινε η ακόλουθη δήλωση: «Σε μια συνέντευξη παρωδία, σε οικογενειακό κλίμα και με τη συμμετοχή των γνωστών απόβλητων της δημοσιογραφίας του Βόλου, ο αποτυχημένος εκδότης και γνωστό δημοσιογραφικό σκουπίδι, Γιώργος Καρεκλίδης, προσπάθησε για πολλοστή φορά να αποπροσανατολίσει και να διαστρεβλώσει την αλήθεια, πετυχαίνοντας ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή να αποδείξει, ομολογώντας και πάλι, ότι ερχόταν σε συναλλαγές με πολιτικά πρόσωπα και εργολάβους δημοσίων έργων, που του έδιναν επιταγές!!! Και μείς, εξ αρχής, αυτή την παράμετρο είχαμε επισημάνει, δηλαδή την ηθική διάσταση, αν την είχε ακουστά. Για όλα τα άλλα, τα δήθεν ηρωικά και δακρύβρεχτα, που επανέλαβε προκαλώντας αηδία, όπως σωστά επισήμανε – και ήταν η μόνη αλήθεια – θα κριθούν αν είναι ακριβή ή όχι ενώπιον της Δικαιοσύνης. Και όχι μόνο αυτά, αλλά και όλα τα άλλα που στην πορεία προέκυψαν. Μέχρι τότε μπορεί να απειλεί τους πραγματικούς δημοσιογράφους, που αξιοπρεπέστατα του γύρισαν την πλάτη, αξιολογώντας την περίπτωσή του όπως ακριβώς είναι: φαιδρή».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.