ΑΓΕΤ Ηρακλής: Επένδυση ύψους 5 εκ. ευρώ για την προστασία του περιβάλλοντος και των εργαζομένων

Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών Ηρακλής, μέλος της LafargeHolcim, Γεώργιος Μίχος.
Γ.Μίχος: Πιστεύουμε στην Ελλάδα και γι' αυτό συνεχίζουμε να επενδύουμε

Μια σημαντική επένδυση ύψους 5 εκ. ευρώ ολοκληρώθηκε σήμερα από τον Όμιλο LafargeHolcim στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής στο Βόλο. Η επένδυση βελτιώνει σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρίας, ενώ παράλληλα βελτιώνει και τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων σε αυτή. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο εργοστάσιο του Βόλου παρουσία στελεχών της εταιρίας, εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών Ηρακλής, κ. Γιώργος Μίχος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ως εταιρία «πιστεύουμε στην Ελλάδα και γι’ αυτό επενδύουμε», προσθέτοντας ότι παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε εμείς, οι πελάτες μας και οι προμηθευτές μας, δεν θα σταματήσουμε εδώ. Ο στρατηγικός μας στόχος είναι η παρουσία των 100 χρόνων στην Ελλάδα να συνεχιστεί και τα επόμενα εκατό και γι’ αυτό θα χρειαστώ και τη συνεισφορά σας για να κάνουμε την εταιρία πιο ανταγωνιστική.

Με τη συγκεκριμένη επένδυση, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, η εταιρία ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του Εργοστασίου στην εσωτερική αγορά και δίνει ώθηση στην εξαγωγική του δραστηριότητα προσφέροντας νέες προοπτικές. Ταυτόχρονα, αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη του Ομίλου LafargeHolcim στη χώρα.

Με επίκεντρο τη διασφάλιση της Υγείας & Ασφάλειας των εργαζομένων, την αναβάθμιση της λειτουργικότητάς του, και τη βιώσιμη ανάπτυξη του Εργοστασίου, μέσα στο 2016, ο Όμιλος Εταιριών Ηρακλής προχώρησε στον εκσυγχρονισμό ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του Εργοστασίου. Στόχος αυτών των εργασιών αναβάθμισης, πέρα από την ενίσχυση της αξιοπιστίας του εξοπλισμού, είναι η περαιτέρω ελαχιστοποίηση της έκθεσης σε κίνδυνο των ανθρώπων που εκτελούν ηλεκτρολογικές εργασίες. Επιπρόσθετα, μετεγκατέστησε έναν από τους κύριους ανεμιστήρες με ταυτόχρονη ανέγερση μίας νέας καμινάδας, ενώ παράλληλα αναβάθμισε την περιστροφική κάμινο του Εργοστασίου για τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητάς της και την αύξηση του ποσοστού υποκατάστασης των ορυκτών καυσίμων από εναλλακτικά.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, σε χαιρετισμό που απηύθηνε δήλωσε σχετικά: «Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα, καθώς μία μεγάλη επιχείρηση νοιάζεται, επενδύει στην ελληνική αγορά και αποδεικνύει ότι παραμένει και πιστεύει στη χώρα μας. Θεωρούμε ευθύνη της Πολιτείας να στηρίζει το υγιές επιχειρείν και ανάλογες ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Εμείς συνεργαζόμαστε με τις επιχειρήσεις με στόχο να προστατεύουμε τις θέσεις εργασίας και το περιβάλλον. Ευελπιστούμε η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ να είναι εδώ για πολλά χρόνια ακόμα και να συνεχίσει να λειτουργεί προσφέροντας οφέλη για όλους».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιριών Ηρακλής, κ. Γεώργιος Μίχος, σημείωσε: «Βασικός πυλώνας του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξής μας, ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις ελληνικής βιομηχανίας και του κλάδου των δομικών υλικών, είναι η επίτευξη υψηλού επιπέδου λειτουργίας με συνεχείς βελτιώσεις οι οποίες προσθέτουν αξία τόσο στις παραγωγικές μονάδες μας και το προσωπικό μας, όσο και στα προϊόντα μας. Η παρουσία μας σήμερα εδώ επιβεβαιώνει ότι οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξεις με ορατά αποτελέσματα. Ό Όμιλος Εταιριών Ηρακλής, θα συνεχίσει να εφαρμόζει προηγμένα μοντέλα λειτουργίας και να δημιουργεί βιώσιμες οικονομικά & περιβαλλοντικά λύσεις, με επίκεντρο τις ανάγκες των πελατών μας, σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε και απόλυτη προτεραιότητα την υγεία, την ασφάλεια και την ανάπτυξη των εργαζομένων μας». Ο κ. Μίχος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από την εταιρία για εργαζόμενους στο εργοστάσιο του Βόλου που θα έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του μόνιμου προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο αποτελεί την μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα του Ομίλου και μία από τις σημαντικές της LafargeHolcim με σοβαρό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία. Διατηρώντας περισσότερες από 450 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, για την περίοδο 2011-2015, έχει συνεισφέρει περισσότερα από € 150 εκατ. στην τοπική κοινωνία, συνεργάτες και θεσμικούς φορείς. Παράλληλα, το Εργοστάσιο ακολουθεί αυστηρά πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ποιοτικού ελέγχου, με στόχο τον περιορισμό των εκπομπών σκόνης, τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου άνθρακα και τη διατήρηση των φυσικών πόρων. Για το σκοπό αυτό, τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος Εταιριών Ηρακλής έχει επενδύσει περισσότερα από € 45 εκατ. για τη συνεχή βελτίωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.