Απειλητικά τηλεφωνήματα από τηλέφωνο του Δημαρχείου κατήγγειλε ο Ι. Αποστολάκης

Γ. Μουλάς: «Όχι με το παραμικρό στη Δικαιοσύνη για την πολιτική ζωή»

Σοβαρές καταγγελίες για απειλητικά τηλεφωνικά που δέχονται οι δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών και μάλιστα από τηλεφωνικό αριθμό εντός του Δημαρχείου, έκανε πριν από λίγη ώρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ιάσονας Αποστολάκης. Η καταγγελία του κ. Αποστολάκη ήρθε σε συνέχεια της παραίνεσης που έκανε από έδρας ο πρόεδρος του Σώματος Γιώργος Μουλάς να μην προσφεύγουν οι μειοψηφίες με το παραμικρό στη Δικαιοσύνη για θέματα του Δήμου, με σκοπό να λύνονται πολιτικά οι διαφωνίες. Τότε ο κ. Αποστολάκης σήκωσε το γάντι και απευθύνθηκε στον κ. Μουλά λέγοντάς του ότι “θα γινόταν πιστευτός αν δεν γίνονταν αυτά τα απειλητικά τηλεφωνήματα”. Από την πλευρά του πάντως ο Δήμαρχος Βόλου Θάνος Θεοδώρου διέψευσε τις καταγγελίες και είπε ότι το τηλέφωνο του γραφείου Δημάρχου είναι διαφορετικό από αυτό που κατήγγειλε ο σύμβουλος.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είπε προς το σώμα ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε δικαστικές διενέξεις κι υπήρξε σοφή παρέμβαση του Προέδρου του Δικαστηρίου, ο οποίος είπε «κύριοι, ο κόσμος υποφέρει φροντίστε να υπάρξει μια ομαλότητα» και θεωρώ ότι αξίζει το νόημα να το αναφέρουμε στο σώμα.
«Με το να κάνουμε μηνύσεις, ο ένας στον άλλον και να μεταφέρεται η εμπάθεια στην κοινωνία και στα ΜΜΕ δεν εξυπηρετείται ο ρόλος και η λειτουργία του Δ.Σ., δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή της πόλης. Όλα αυτά είναι εφήμερα. Σε δύο χρόνια μπορεί να είναι άλλοι», τόνισε ο Γ. Μουλάς. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε ότι και ο ίδιος έχει δεχτεί μηνύσεις ενώ στη συνεδρίαση της ΠΕΔ στη Λάρισα ενημερώθηκε ότι οι οκτώ στις 10 υποθέσεις αφορούν το Βόλο, ανέφερε. .

Οι μειοψηφίες
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς αναφερόμενος στις προσφυγές προς την Αποκεντρωμένη είπε ότι σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή ελήφθη απόφαση να δοθεί με απευθείας ανάθεση σε πιστοποιημένη εταιρεία η μεταφορά αμιάντου από την Ηρ. Πολυτεχνείου. «Στην περίπτωση της Ν. Ιωνίας δεν τηρήθηκε. Έγινε καουμπόικα. Αν είχαν τηρηθεί οι διαδικασίες δε θα γίνονταν αυτά». Στο σημείο εκείνο, ο κ. Μουλάς, είπε στον κ. Πατσιαντά ότι αναφέρεται σε μεμονωμένο θέμα, με τον κ. Πατσιαντά να υποστηρίζει ότι «οι μειοψηφίες έχουν δικαίωμα να ασκούν προσφυγές. Για το ποινικό μέρος ο κάθε σύμβουλος αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί».

Ο κ. Μουλάς του απάντησε ότι «καλό θα ήταν να λύνονταν πολιτικά τα ζητήματα, κι όχι όλα στον Εισαγγελέα» με τον κ. Πατσιαντά να διευκρινίζει ότι «όλες οι παρεμβάσεις εξαντλούνται σε πολιτικό επίπεδο και στη συνέχεια αν κριθεί ότι πρέπει το θέμα να πάει στην Δικαιοσύνη γίνεται».

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, δεν έκρυψε την έκπληξή της για την παραίνεση αυτή του κ. Μουλά. «Μας παραξένεψε η παραίνεσή σας. Είναι σωστή, αλλά παρουσιάζετε τα πράγματα σαν να ζούμε σε εικονική πραγματικότητα. Αν δούμε τα πρακτικά πολλές φορές εσείς προκαλείτε. Εσείς διευθύνετε τη συνεδρίαση. Αν το τηρείτε θα το τηρούμε κι εμείς. Όσες φορές κάνουμε προσφυγές, είναι ιδιαιτέρως βάσιμες. Αν δεν είχαμε στοιχεία δε θα γίνονταν. Όταν η αντιπολίτευση σας υποδεικνύει ότι κάποιες αποφάσεις βάσει νομιμότητας δεν είναι εντάξει, τις ελέγξατε, δεν μπορείτε να λέτε ότι θέλετε», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. στηλίτευσε το γεγονός σχετικά με έγγραφο της «Επιλογής Ευθύνης» στην ΠΕΔ με την κ. Οικονόμου να διευκρινίζει ότι η πολιτική θέση δεν είναι υπονόμευση.

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός τόνισε ότι η παράταξή του δεν έκανε προσφυγή, αλλά κατέθεσε επερώτηση για την κατεδάφιση κτιρίου στη Ν. Ιωνία τον Νοέμβριο του 2016 και μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση για το θέμα αυτό , ενώ έφερε κι άλλα τέτοια παραδείγματα. «Συμφωνούμε να μην ποινικοποιείται η πολιτική ζωή, αλλά, η Δ.Α. θα πρέπει να απαντά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, επίσης εξέφρασε την έκπληξή του για τη στάση του κ. Μουλά, ωστόσο δεν έκρυψε την διστακτικότητά του. «Θα πρέπει να διαφυλλάτονται όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι χωρίς παρεμβάσεις. Έχουν γίνει οκτώ αναφορές από τον Δήμο Βόλου οι οποίες δεν είχαν βάση και τέθηκαν στο αρχείο. Η νουθεσία σας κ. Μουλά προς τις μειοψηφίες εμάς δεν μας αγγίζει. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης πρέπει να είναι ενεργός. Στο χέρι σας είναι να κάνετε πράξη τις νουθεσίες. Μακάρι να γίνουν αυτά που λέτε, αλλά δεν το πιστεύουμε γιατί δεν έχετε την πρόθεση».

Απειλητικά τηλεφωνήματα
Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ι. Αποστολάκης δήλωσε ότι «θα πίστευα την τοποθέτησή σας αν σταματούσαν απειλητικές κλήσεις σε άτομα της αντιπολίτευσης, από τηλέφωνο που εμφανίζεται να είναι στο Δημαρχείο. «Εάν πάθω εγώ ή οικογένειά μου τίποτα θα κληθούν να απολογηθούν ο χρήστης του τηλεφώνου ή ο πολιτικός του προϊστάμενος», κατήγγειλε.

Ο κ. Μιτζικός έκανε λόγο για σοβαρή καταγγελία, ενώ ο κ. Μουλάς ζήτησε να κλείσει το μικρόφωνο.
Απαντώντας ο δήμαρχος Θάνος Θεοδώρου είπε ότι τα τηλέφωνα του γραφείο δημάρχου είναι συγκεκριμένα και δεν μοιάζουν με τον συγκεκριμένο αριθμό που κατήγγειλε ο κ. Αποστολάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.