Γ. Στάμος: Η αναβίωση κινημάτων που στερούν ελευθερίες με φέρνει στην πρώτη γραμμή

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιδήμαρχος Βόλου, μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5»

Η αναβίωση κινημάτων που στερούν ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα, αναγκάζει όλους, όπως και τον ίδιο, να μπουν στην πρώτη γραμμή, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση – πρόκληση, του πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα, για τη δημιουργία μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, που θα υπερασπιστεί δικαιώματα, ελευθερίες, κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία για το λαό.
Τα παραπάνω δήλωσε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο Γιάννης Στάμος πρώην βουλευτής και επί σειρά ετών στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρώην αντιδήμαρχος Βόλου, που παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, με προσκεκλημένο τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, τη Δευτέρα στον Βόλο.
Σύμφωνα με τον κ. Στάμο, το ΚΙΝΑΛ είναι τα απομεινάρια μιας παράταξης, η οποία, όταν ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε ότι αντίπαλός μας είναι η δεξιά και θα τη βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και τώρα συνεργάζονται μαζί τους.
«Δεν αγωνιστήκαμε γι’ αυτές τις αξίες και γι’ αυτούς τους στόχους τόσα χρόνια. Εγώ πάντα υπηρετούσα αξίες, δύσκολα τα βγάζω πέρα και δεν κέρδισα από την πολιτική. Η πολιτική με κέρδισε όμως, γιατί έτσι έμαθα να αγωνίζομαι», επισήμανε.

Συρρίκνωση λόγω συνεργασίας με τη Ν.Δ.

Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι η συνεργασία που έκανε το κόμμα με τον Σαμαρά, το οδήγησαν στη συρρίκνωση, απογοήτευσε το μεγαλύτερο μέρος των οπαδών του, όπως και τον ίδιο. «Θεώρησα ότι δεν χρειάζομαι πια, έκανα το καθήκον μου και η αναβίωση κινημάτων που στερούν ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα, μας αναγκάζει όλους να μπούμε στην πρώτη γραμμή», ανέφερε.
Αυτή τη στιγμή, ανέφερε, βλέπω να αναβιώνουν πράγματα τα οποία ήταν κατακτήσεις και δημοκρατικά μας δικαιώματα, όπως η ελευθερία μας, η κοινωνική δικαιοσύνη, που σιγά – σιγά απειλούνται από μια δεξιά η οποία έχει παρεκκλίνει ακόμη και από τους στόχους της, είναι ένας στυγνός νεοφιλελευθερισμός, με ακραία μορφή τη φασιστική δεξιά.
«Επειδή δεν θέλω να ξαναέρθει η ακροδεξιά, χρειάζεται ένας πόλος δημοκρατικός, απέναντι σ’ αυτό τον κίνδυνο. Συμμετέχω λοιπόν κι εγώ σε μια προσπάθεια, πρόσκληση που ταυτόχρονα είναι και πρόκληση, του πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα, να δημιουργήσουμε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, για να υπερασπιστούμε δικαιώματα, ελευθερίες, κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία στο λαό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για την συγκέντρωση που έγινε στο Δημαρχείο, όπου μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο Γ. Στάμος τόνισε ότι συγκινήθηκε από τους πολλούς πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ, που ήταν παρόντες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.