Γέμισε μπάζα και φερτές ύλες ο …Αμαζόνιος της Αγριάς

Φωτό αρχείου
Παράπονα κατοίκων για μη καθαρισμό της κοίτης του ποταμιού, που διατρέχει την περιοχή

Με μπάζα και φερτές ύλες είναι καλυμμένη η κοίτη του ποταμιού στη Αγριά, προκαλώντας έντονη δυσφορία και ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, καθώς το φθινόπωρο πλησιάζει και σε μια βροχή υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πλημμύρας. Ο … «Αμαζόνιος της Αγριάς», όπως τον χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι δεν έχει καθαριστεί, με τους ίδιους να ψάχνουν εν αγωνίως να βρουν ποιος είναι υπεύθυνος για τον εν λόγω καθαρισμό.
Η αγωνία και το παράπονο κατοίκων της Αγριάς έφτασε και στο magnesianews.gr όπου εξηγούν τι έχει συμβεί στην περιοχή τους ζητώντας λύση.
Ειδικότερα, σημειώνουν πως στην Αγριά ,υπάρχει ένα ποτάμι το οποίο την διασχίζει κατά μήκος στην περιοχή Ματσάγγου με γέφυρες στην Ρήγα Φεραίου, στην 28ης Οκτωβρίου και στη Δημοκρατία και καταλήγει στη θάλασσα, περνώντας μέσα στον κοινωνικό ιστό της Αγριάς.
Αυτό το ποτάμι, όπως επισημαίνει κάτοικος της περιοχής, καθαρίζεται κάθε τρία χρόνια, αλλά όχι σε όλη την διαδρομή του. Στο σημείο μεταξύ των δύο γεφυρών Ρήγα Φεραίου και 28ης Οκτωβρίου, η κοίτη του ποταμού έχει εξαφανιστεί από φερτές ύλες, μπάζα που εναποτίθενται εκεί εδώ και χρόνια αλλά και από δέντρα που πλέον φυτρώνουν μόνα τους. Επί πλέον κάτω από την γέφυρα του δρόμου 28ης Οκτωβρίου η κοίτη είναι μέχρι την μέση, από μπάζα προηγούμενων “καθαρισμών” του ποταμού.
Οι κάτοικοι φοβούνται πως σε περίπτωση μεγάλης βροχής και με την ροή του νερού από ψηλότερα , η γέφυρα από κάτω, θα γεμίσει με περισσότερα υλικά που θα εμποδίσουν την ροή του νερού και αυτά θα περάσουν στον δρόμο. Για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί από τους ανήσυχους κατοίκους ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς Ηλίας Ντενέζος ο οποίος τους απάντησε πως υπεύθυνη για τον καθαρισμό του ποταμιού από τα μπά, είναι η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Οι κάτοικοι έχουν απευθυνθεί στην Αντιπεριφερειάρχη και αναμένουν απαντήσεις και κυρίως λύση για το θέμα που τους απασχολεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.