Η Ομάδα Αλληλοβοήθειας Βόλου, η οποία ξεκίνησε τη δράση της την περίοδο της πανδημίας, θέλοντας να προσφέρει σε όσους είχαν ανάγκη, συνεχίζει ακάθεκτη και ακόμη πιο δυναμικά, να βρίσκεται δίπλα σε κάθε Βολιώτη και Βολιώτισσα. Με αφορμή την έναρξη των σχολείων καλεί όλους να στηρίξουν τα παιδιά, που οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους προσφέρουν τα απαραίτητα για το νέο αυτό ξεκίνημα.
Όπως τονίζει σε ανάρτησή της “Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και για πολλά παιδιά η σχολική τσάντα και τα απαραίτητα σχολικά είδη δεν είναι αυτονόητα. Κι όμως, κάθε παιδί έχει δικαίωμα να ξεκινά το σχολείο με ίσα εφόδια, ίσες δυνατότητες και ίσες ευκαιρίες.
Γι’ αυτό και η Ομάδα Αλληλοβοήθειας Βόλου οργανώνει συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά και οικογένειες που χρειάζονται τη στήριξή μας. Δεν χρειάζεται να έχουμε πολλά για να βοηθήσουμε. Ας προσφέρουμε ό,τι μπορούμε. Μικρές προσφορές από πολλούς ανθρώπους μπορούν να κάνουν μια μεγάλη διαφορά. Γιατί αλληλοβοήθεια σημαίνει να είμαστε κοντά ο ένας στην ανάγκη του άλλου. Να κοιτάμε γύρω μας και, όταν μπορούμε, να απλώνουμε το χέρι.
Ας σταθούμε, λοιπόν, δίπλα σε κάθε παιδί που ξεκινά τη νέα σχολική χρονιά.
Γιατί κάθε παιδί αξίζει να έχει την ευκαιρία να μάθει, να ονειρευτεί και να προχωρήσει”.

Το ραντεβού για τη συγκέντρωση των σχολικών ειδών δίνεται την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου από τις 19:00 έως τις 21:00 στο κατάστημα Handmade gelato «Γιασεμί», στην οδό Αγίου Νικολάου 33 στον Βόλο.
Δεκτά θα γίνουν σχολικά είδη καινούργια ή μεταχειρισμένα, σε άριστη κατάσταση. Συγκεκριμένα : Σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μολύβια & στυλό, γόμες & ξύστρες, ξυλομπογιές & μαρκαδόροι, μπλοκ ζωγραφικής και ό,τι χρειάζεται ένα παιδί στο σχολείο (Δημοτικό–Γυμνάσιο–Λύκειο).
































