Γερουλάνος εγκαλεί Μητσοτάκη για Μπέο: Κυβερνητικά στελέχη χαριεντίζονται μαζί του

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης με τον φίλο του Αχιλλέα Μπέο.
Πολλαπλές αντιδράσεις από πρώην υπουργούς και στελέχη του ΚΙΝΑΛ

Συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε με αφορμή την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Βόλο και την κατάπτυστη ανάρτηση του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου εναντίον του, δίνει με ανάρτησή του στο twitter ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και συνυποψήφιος του κ. Παπανδρέου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος. Ο κ. Γερουλάνος, επί των ημερών του οποίου στο υπουργείο Πολιτισμού είχε ξεσπάσει το γνωστό σκάνδαλο Koriopolis με τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο για το οποίο είχε προφυλακιστεί ο Αχιλλέας Μπέος, εγκαλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για κυβερνητικά στελέχη που χαριεντίζονται μαζί του νομιμοποιώντας έτσι το πολιτικό bullying που ασκεί ο Δήμαρχος Βόλου κατά του κ. Παπανδρέου αλλά και όλων όσων του ασκούν κατά καιρούς κριτική, είτε πρόκειται για πολιτικούς ή για δημοσιογράφους. Όπως αναφέρει ο κ. Γερουλάνος στην ανάρτησή του, “το να σε βρίζει ο #Μπέος είναι παράσημο. Γιατί όμως κυβερνητικά στελέχη χαριεντίζονται μαζί του και νομιμοποιούν το πολιτικό bullying; Είναι απαράδεκτο κι αυτός που πρέπει να απαντήσει είναι ο κ. Μητσοτάκης”.

Να θυμίσουμε ότι το 2015 ο Αχιλλέας Μπέος είχε προκαλέσει σοβαρό επεισόδιο έξω από το ξενοδοχείο Park, όπου πραγματοποιούσαν συνάντηση στελέχη και φίλοι του ΚΙΔΗΣΟ παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου, καθυβρίζοντας τον πρώην πρωθυπουργό με χυδαίους χαρακτηρισμούς όπως “χασισοπότης” κ.α. επειδή υποστηρίζει την αποποινικοποίηση της κάνναβης, αλλά και για τα οικονομικά μέτρα που εφάρμοσε την περίοδο διακυβέρνησής του με τις περικοπές συντάξεων κλπ. Σήμερα το…φαινόμενο Μπέος ωστόσο έρχεται να κανονικοποιηθεί, με κυβερνητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να κάνουν…ουρά στην πόρτα του για να συναντηθούν μαζί του. Έχοντας τη νομιμοποίηση που του παρέχει η οικογένεια Μητσοτάκη, μέσω του ταμία του Ιδρύματος Κ.Μητσοτάκη Κωνσταντίνου Λούλη ο οποίος είναι πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος Βόλου με την παράταξη “Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική” και την αδιάψευστη υποστήριξη της σημερινής υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή κατά την προεκλογική αλλά και μετεκλογική περίοδο, ο Αχιλλέας Μπέος νιώθει σχεδόν ότι… συγκυβερνά με τη Νέα Δημοκρατία, έχοντας αναπτύξει μεγάλη οικειότητα με υπουργούς της κυβέρνησης όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης, ο Στέλιος Πέτσας, ο Χρήστος Τριαντόπουλος κ.α. οι οποίοι, όπως αναφέρει ο κ. Γερουλάνος κανονικοποιούν το πολιτικό bullying που ασκεί ο Δήμαρχος Βόλου.

Με…νάζι ποζάρει ανάμεσα στους Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέου και π. Γεν. Γραμματέα Τουρισμού και ταμία του Ιδρύματος Κ.Μητσοτάκη Κω.Λούλη η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.
Ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος με τον αν. υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο.

Διαβάστε την ανάρτηση του Παύλου Γερουλάνου

Βλάχος: Χυδαιότητες σαν του Μπέου άντεξε πολλές η παράταξή μας τα δύσκολα χρόνια

Για τις ύβρεις του Αχιλλέα Μπέου κατά του Γιώργου Παπανδρέου τοποθετήθηκε δημοσίως και ο π. Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Βλάχος, ο οποίος πρόσφατα συντάχθηκε στον αγώνα για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη για την ηγεσία του κόμματος. Όπως έγραψε ο κ. Βλάχος, “χυδαιότητες σαν του Μπέου άντεξε πολλές η παράταξή μας τα δύσκολα χρόνια, επιβίωσε σε πείσμα των δημαγωγών και τώρα επιστρέφει. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να μπούμε στο βούρκο τους. Αυτονόητα καταδικαστέος και αυτός και οι όμοιοί του”. 

Δήλωση – απάντηση του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Σε δήλωση – απάντηση του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται ότι “σε κατάσταση σοκ μαθαίνω ότι βρίσκονται τα στελέχη και τα στελεχάκια του ΠΑΣΟΚ , τοπικά και κεντρικά, για τα όσα έγραψα γι αυτόν τον ανεκδιήγητο ΓΑΠ, που θέλει να επανέλθει στην εξουσία και να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο. Όπως πάντα υποκριτές και πολιτικοί απατεώνες, δεν ενοχλήθηκαν από την ουσία των όσων ανέφερα στην ανάρτησή μου, αλλά για τους χαρακτηρισμούς που προσήψα στον ΓΑΠ, που μέχρι και ο εκ των “κηπουρών” του, Πεταλωτής βρήκαν μάλλον ελαφρείς…

Αξίζει ωστόσο να δούμε τι λέει για τον Γιωργάκη και την υποψηφιότητά του όχι ο κακός και αγενής Μπέος, αλλά ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνταγματολόγος, Νίκος Αλιβιζάτος, που γράφοντας στην “Καθημερινή” αναφέρει:

«Έχοντας κερδίσει τις εκλογές του 2009 με συνθήματα όπως το περίφημο ”λεφτά υπάρχουν”, ο Παπανδρέου ήταν μοιραίο να βρεθεί ως πρωθυπουργός εκτός τόπου και χρόνου…”

“… η χαοτική πρωθυπουργία Παπανδρέου, με τα ατέλειωτα υπουργικά συμβούλια, τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και το μισό ΠΑΣΟΚ να υπονομεύει τα μέτρα που έπαιρνε το άλλο μισό, οδήγησαν στην πλήρη απαξίωση του φθινοπώρου του 2011”.

“Δεν υπάρχουν πειστικότερες ενδείξεις για τη σύγχυση που επικρατούσε στο μυαλό του Παπανδρέου τότε από την τραγελαφική απόπειρα διεξαγωγής δημοψηφίσματος, τη συνάντηση των Καννών και την παρ’ ολίγο ”θεσμική” πρωθυπουργία… Πετσάλνικου. Και όλα αυτά με φόντο τους νεκρούς της Μαρφίν, τους αγανακτισμένους τής πάνω και της κάτω πλατείας και τη χωρίς προηγούμενο έξαρση της βίας”.

«Δεν θα αναφερθώ στην άκομψη -για να μη τι χείρον είπω- εικόνα τού να ανταγωνίζεσαι με ανθρώπους περίπου συνομηλίκους με τα παιδιά σου. Ούτε στον σχεδόν καιροσκοπικό χαρακτήρα μιας υποψηφιότητας που υποβλήθηκε μόνον όταν η εν ζωή τότε ακόμη πρόεδρος ανήγγειλε ότι δεν θα διεκδικήσει για λόγους υγείας.”

Με ενοχλεί, τουναντίον, η άρνηση του Παπανδρέου να παραδεχτεί έστω και ένα λάθος από την πολύχρονη θητεία του. Με ενοχλεί, με άλλα λόγια, η νοοτροπία ότι η ελληνική κοινωνία του χρωστάει απλώς και μόνον επειδή λέγεται Παπανδρέου και γι’ αυτό θα πρέπει να τον ψηφίσει. Όμως, μια υποψηφιότητα που αποβλέπει μόνο, ή κυρίως, στην αυτοδικαίωση δεν δικαιολογείται. Γιατί είναι ιδιοτέλεια».

Αυτά από τον διακεκριμένο συνταγματολόγο. Κατά τα άλλα οι κολαούζοι του ΓΑΠ ενοχλήθηκαν ότι τον αποκάλεσα βλαμμένο… είπαμε υποκριτές και πολιτικοί απατεώνες! Ομως όλοι κριθήκαμε από την κοινωνία. Και οι Φώτηδες και οι Παπαγιάννηδες και όλοι οι άλλοι βολεμένοι του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ που χρόνια έζησαν σε βάρος των κορόιδων. Αλλά οι εποχές που ονειρεύονται πέρασαν ανεπιστρεπτί. Ο κόσμος τους έστειλε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, όπου ανήκουν. “Αλλά ποιος έχασε την αξιοπρέπεια για να τη βρουν αυτοί;”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.