Για 15 Μαρτίου 2017 αναβλήθηκε η δίκη Μπέου

Λόγω κωλύματος του συνηγόρου του Γ.Σινέλη

Για τις 15 Μαρτίου 2017 αναβλήθηκε τελικά η δίκη του Αχ. Μπέου μετά από μήνυση της δημοσιογράφου Κατερίνας Τασσοπούλου για δυσφήμιση σε βάρος της μέσω τηλεοπτικής εκπομπής.

Την απόφαση αυτή έλαβε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που έκανε τελικά δεκτό το αίτημα του κατηγορουμένου, διότι ο συνήγορός του Γιώργος Σινέλης ήταν συνήγορος υπόθεσης που εκδικαζόταν στο Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Σημειώνεται ότι ο σε αργία δήμαρχος είχε ζητήσει αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης λόγω κωλύματος του συνηγόρου του, αλλά ο συνήγορος της δημοσιογράφου Κατερίνας Τασσοπούλου κ. Νίκος Μόσχος ζήτησε το δικαστήριο να γίνει, διότι ο ισχυρισμός ήταν προσχηματικός. Να σημειωθεί ότι ενώ δόθηκε το χρονικό περιθώριο για να επικοινωνήσει ο κατηγορούμενος με τον συνήγορό του προκειμένου να διαπιστωθεί που βρίσκεται καθώς η υπόθεση έφθασε να εκδικαστεί στις 4.30 το απόγευμα, ώρα που πιθανολογείται ότι είχε λήξει η συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη Λάρισα, αυτό δεν κατέστη δυνατό.
Τελικά, με εντολή του Δικαστηρίου, έγινε έρευνα για τον εντοπισμό του κ. Σινέλη και τελικά αποφασίστηκε η αναβολή της δίκης για τις 15-3-2017.

Ο δικηγόρος κ. Νίκος Μόσχος.
Ο δικηγόρος κ. Νίκος Μόσχος.

Ν.Μόσχος: Συστηματική προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας
Μετά την αναβολή της υπόθεσης ο δικηγόρος της δημοσιογράφου Κατερίνας Τασοπούλου κ. Νίκος Μόσχος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Σήμερα είχαμε μια επεισοδιακή μέρα, είχε παραπεμφθεί να δικαστεί με τη διαδικασία του Αυτοφώρου ο κ. Μπέος για τα αδικήματα της εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμησης, για απαράδεκτες υβριστικές και συκοφαντικές δηλώσεις που έκανε σε μεσημεριανή εκπομπή στο TRT. Σήμερα ο κ. Μπέος δεν είχε το θάρρος να καθίσει και να δικαστεί, όπως θα περιμέναμε από το ύφος των δηλώσεών του και το γενικότερο ύφος του παρά με διάφορες μεθοδεύσεις προσπάθησε και ζήτησε αναβολή, αίτημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο. Η αναβολή δόθηκε επειδή υπήρχε κώλυμα στο πρόσωπο συνηγόρου υπεράσπισης. Εμείς παρ’ όλα αυτά θεωρούμε ότι αυτή η αναβολή ήταν τεχνηέντως μεθοδευμένη, δοθέντος ότι σήμερα ο κ. Μπέος υπέβαλε δύο μηνύσεις, στον πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών και στην κα Τασσοπούλου η οποία εισήλθε και αυτή με τη διαδικασία του Αυτοφώρου για τα αδικήματα της εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμησης. Βλέπουμε ότι υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας, κάθε φωνής που ασκεί την οποιαδήποτε κριτική ή έχει διαφορετική άποψη με τον κ. Μπέο. Εμείς αυτά τα φαινόμενα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτ’ άλλο από το να τα καταδικάζουμε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.