Για εμβολιασμό κατά της γρίπης σπεύδουν οι Μαγνησιώτες…

Περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Φαρμακοποιών

Περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά, είναι φέτος, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Φαρμακοποιών Μαγνησίας κ. Κ. Ματσιόλη, όσοι πηγαίνουν στα φαρμακεία να εμβολιαστούν, κατά της γρίπης. Όπως τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο-Ένα 102,5», «φέτος κυκλοφορούν τρία διαφορετικά εμβόλια με τιμές δεκατριών, έντεκα και έξι ευρώ, ενώ τα δύο πιο ακριβά, είναι τα τετραδύναμα εμβόλια και κυκλοφόρησαν φέτος στην αγορά». Στη φετινή παραγγελία, εκτός από το κλασικό τριδύναμο εμβόλιο, περιλαμβάνονται και τετραδύναμα εμβόλια που καλύπτουν περισσότερα στελέχη του ιού της γρίπης. Το τριδύναμο και τα τετραδύναμα εμβόλια έχουν ένδειξη για ενήλικες και για παιδιά ηλικίας άνω των 3 ετών, ενώ για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών ένδειξη έχει μόνο το τριδύναμο εμβόλιο από το οποίο χορηγείται η μισή δόση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Μαγνησίας, «φέτος, και αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη αυτό, είναι περισσότεροι οι πολίτες που έρχονται στα φαρμακεία της πόλης και του Νομού, για να κάνουν το εμβόλιο κατά της γρίπης. Όσο περισσότεροι εμβολιαστούν τόσο λιγότερο θα διαδοθεί η γρίπη».
Όπως σημείωσε ο ίδιος, «προς το παρόν υπάρχει επάρκεια στα εμβόλια», ενώ το θετικό είναι, ότι το εμβόλιο συνταγογραφείται, άρα δε χρειάζεται κανείς να το πληρώσει προκειμένου να το κάνει για να «θωρακιστεί».
Όσοι ωστόσο κατά κύριο λόγο το κάνουν, είναι κυρίως άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, για τις οποίες συστήνεται ο εμβολιασμός, αλλά και όσοι επιθυμούν να θωρακίσουν τον οργανισμό τους, κάνοντας το εμβόλιο προληπτικά. Ο κ. Ματσιόλης, ζήτησε απ΄ τους συμπολίτες να έχουν εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και όσους προτείνουν τον εμβολιασμό. Σημειώνεται τέλος, ότι ο ετήσιος αντιγριπικός εμβολιασμός είναι το μοναδικό μέτρο που μπορεί αποδεδειγμένα να προφυλάξει από τη νόσο με το ποσοστό προφύλαξης να κυμαίνεται από 40%-60%. Ακόμα όμως και στην περίπτωση νόσησης σε εμβολιασθέντα άτομα, η κλινική εικόνα είναι ηπιότερη και αποτρέπεται στη συντριπτική πλειοψηφία η ανάγκη για νοσηλεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.