Για έξι κατηγορίες θα δικαστεί 42χρονος που πυροβόλησε σε βιτρίνα καταστήματος

Δεν έχει απασχολήσει ξανά, ωστόσο την περασμένη Κυριακή διαπληκτίστηκε με θαμώνες μπαρ

Την κατηγορία της πρόκλησης όλως ελαφράς σωματικής βλάβης, κατά γυναίκας, στο καφέ μπαρ όπου βρισκόταν, ξημερώματα της Κυριακής, του άσκοπου πυροβολισμού, της απειλής, της εξύβρισης και της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας αντιμετωπίζει ένας 42χρονος, που ζήτησε και πήρε αναβολή για να δικαστεί αύριο Τετάρτη, στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
Ο δράστης που είναι ρομ και πατέρας τριών ανηλίκων παιδιών, λίγο πριν τις 7 το πρωί της Κυριακής, ενώ ήταν μεθυσμένος, μπήκε σε καφέ μπαρ στη Νέα Ιωνία και διαπληκτίστηκε με θαμώνες. Στη συνέχεια, έφυγε, πήγε στο σπίτι του, στον οικισμό Αλιβερίου, επέστρεψε με το αυτοκίνητό του, κρατώντας μια καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε μια φορά σε γειτονικό κατάστημα σπάζοντας την τζαμαρία.
Από τα σκάγια, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ενός 54χρονου, το οποίο ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν λειτουργούσε.
Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι αγόρασε το όπλο από έναν θείο του στο χωριό, αλλά δεν είχαν κάνει τη μεταβίβαση, ενώ μετά το επεισόδιο αποχώρησε από το καφέ μπαρ και εντοπίστηκε στο σπίτι του, από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, μετά από καταθέσεις μαρτύρων.
Οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του και κατάσχεσαν, ένα αεροβόλο όπλο, 14 κυνηγητικά φυσίγγια, ένα χρησιμοποιημένο φυσίγγι έξω από το καφέ μπαρ και την καραμπίνα.
Στο Δικαστήριο ο 42χρονος δήλωσε ότι είναι άνεργος και μένει με την οικογένειά του, ενώ για το περιστατικό τόνισε ότι ήταν μεθυσμένος και δεν θυμόταν τι έγινε, ενώ έγινε γνωστό ότι δεν έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές.
Μετά από αίτημα του συνηγόρου του δόθηκε αναβολή και μέχρι να δικαστεί κρατείται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.