Για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου καταδικάστηκε ηλικιωμένος Βολιώτης

Σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 82χρονο για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος από αμέλεια, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 80χρονου, αφού νοσηλεύτηκε για δύο μήνες στο Νοσοκομείο. To ατύχημα έγινε στις 12 Ιουλίου 2018, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος στην οδό Πευκακίων με κατεύθυνση προς Ν. Παγασές και πριν από μια στροφή με ανηφόρα και δεξιά καμπύλη που η προσπέραση απαγορευόταν, έκλεισε ένα τετράτροχο (γουρούνα), που οδηγούσε το θύμα και επιχείρησε ελιγμό, με αποτέλεσμα το όχημα του θύματος να ανατραπεί και ο 80χρονος να υποστεί θλάσεις εγκεφάλου και αιμορραγία. Ο τραυματίας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και υπέκυψε μετά από πολυήμερη νοσηλεία στις 9 Σεπτεμβρίου 2018, από καρδιακή ανακοπή.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου παραδέχτηκε ότι ο ηλικιωμένος έδειξε αμέλεια, έκανε ελιγμό, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει το θύμα και εκτίμησε ότι ο θάνατος του 80χρονου δεν οφείλεται στο ατύχημα.
Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου και φυλάκιση 2 ετών, ωστόσο το Δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 18 μηνών, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.