Κανονικά γίνεται η διαχείριση της ανακύκλωσης των απορριμμάτων στον Δήμο Βόλου διαβεβαίωνε σήμερα το πρωί ο Δήμος σε ανακοίνωσή του και κατηγορούσε τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκο Παπαπέτρο ότι συνεχίζει να παραβλέπει, ότι η Δημοτική Αρχή επιτελεί με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα το έργο που της ανατέθηκε από τις Βολιώτισσες και τους Βολιώτες.
Σημειώνεται ότι το θέμα που ανέδειξε η ΜΑΓΝΗΣΙΑ, πως δεν υπάρχει πια ανάδοχος για την διαχείρισης των απορριμμάτων ανακύκλωσης έθιξαν σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο οι κ.κ. Παπαπέτρος και Μόσχος.
Τονίζεται δε, πως ο προηγούμενος ανάδοχος, που μέχρι πρότινος είχε αναλάβει το έργο της διαχείρισης της ανακύκλωσης έχει κηρυχθεί έκπτωτος, ενώ δεν υπάρχει επιλαχούσα εταιρεία για να συνεχίσει την εργολαβία αυτή, με αποτέλεσμα όλη η διαδικασία να είναι μετέωρη, μιας και δεν υπάρχει εταιρεία στον Βόλο για να διαχειριστεί τα ανακυκλώσιμα υλικά.
Κι ενώ η δημοτική αρχή καθησυχάζει ότι η ανακύκλωση «δουλεύει ρολόι», την ίδια στιγμή εισάγεται ως θέμα στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Βόλου, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 13:00 η ματαίωση της διαδικασίας σύναψης δημόσιας σύμβασης για την ανάθεση της υπηρεσίας «Διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών (μπλε κάδου) σε Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.) έτους 2026», η οποία διενεργήθηκε μέσω του ΕΣΗΔΗΣ με Α/Α Συστήματος 381469, λόγω κήρυξης έκπτωτου του οριστικού αναδόχου και αδυναμίας σύναψης σύμβασης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 106 του Ν. 4412/2016, όπως διαμορφώθηκε με το άρθρο 46 του Ν.4782/2021.
Η εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών
































