Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας οι μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου

Αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα Γαλλοφωνίας  ετοίμασαν οι μαθητές/τριες του Προτύπου Γυμνασίου Βόλου την Τετάρτη 20 Μαρτίου. Επίσημη προσκεκλημένη ήταν η κ Μαρία Μενεγάκη, διδάκτωρ γαλλικής και συγκριτικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και ομότιμη καθηγήτρια της ιστορίας του γαλλικού πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συγγράψει βιβλία για το σύγχρονο γαλλικό πολιτισμό, από τη Γαλλική Επανάσταση έως τον 20ό αιώνα.

Στο επίκεντρο του συγγραφικού της έργου βρίσκονται τα ιδεολογικά ρεύματα σε συνάρτηση με τα κοινωνικά κινήματα και έχει χαρίσει στο κοινό βιβλία όπως το “Όταν οι γυναίκες της Γαλλίας αναζητούσαν το όνομα… ή Γιατί η γλώσσα τις ήθελε αόρατες”, “Ιστορία του γαλλικού πολιτισμού” και πολλά ακόμη. Υπεύθυνη της εκδήλωσης ήταν η καθηγήτρια γαλλικών του σχολείου κ Βασιλική Αθανασίου.

Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Σοφία Κανταράκη υποδέχθηκε τις προσκεκλημένες και αναφέρθηκε στη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας και την προώθηση της γαλλικής γλώσσας, μιας γλώσσας που ενέπνευσε λογοτέχνες και φιλοσόφους, μια γλώσσα διεθνούς επικοινωνίας. Την πρόσκληση στην κ Μενεγάκη απηύθυνε η αντιπρόεδρος  του Συλλόγου Γονέων και  Κηδεμόνων κ Δέσποινα Παπαγιώτη, η οποία μίλησε στους μαθητές για την γαλλοφωνία και τον γαλλικό πολιτισμό. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της  η πρόεδρος του ελληνογαλλικού Συνδέσμου κ Μαίρη Γαβαλά η οποία μίλησε για τη σπουδαιότητα της γνώσης της γαλλικής γλώσσας. Στο τέλος μαθητές του ομίλου Δημοσιογραφίας πήραν συνέντευξη από την κ. Μενεγάκη εκμαιεύοντας σημαντικές πληροφορίες για το έργο και τη ζωή της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.