Γιορτάστηκαν τα 90 χρόνια από την Ίδρυση του Οδηγισμού

«Σήμερα, επιτακτικότερα από ποτέ, πρέπει κάποιος να είναι μέλος μιας ομάδας με αξίες»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Νέας Ιωνίας, η Μεγάλη Γιορτή για την επέτειο της συμπλήρωσης 90 χρόνων από την Ίδρυση του Ελληνικού Οδηγισμού, το Σάββατο 9 Απριλίου, από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα, στην πλατεία της Ευαγγελίστριας.
Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη Γιορτή και ενημερώθηκε για τις δράσεις, τις αξίες και την προσφορά του Οδηγισμού. Εβδομήντα νέοι, μέλη και φίλοι του Οδηγισμού, πήραν μέρος σε ένα υπέροχο Μεγάλο Παιχνίδι, τραγούδησαν και διασκέδασαν όλοι μαζί. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν, να καλλιεργήσουν δεξιότητες και να γνωρίσουν νέους φίλους μέσα σε μία ατμόσφαιρα χαράς και αισιοδοξίας.
Τα στελέχη και οι αρχηγοί των ομάδων Εύη Κλεάνθη, Μάρα Πασχαλίδου, Δέσποινα Βουλελίκα, Ελένη Ραματιά και Φρειδερίκη Προμπονά δούλεψαν πολλές ώρες με κέφι και μεράκι, οργάνωσαν κάθε λεπτομέρεια με αποτέλεσμα η όλη Γιορτή να έχει σπουδαία έκβαση και μεγάλη αξία για τους συμμετέχοντες.
«Ο Οδηγισμός είναι εκείνη η οργάνωση μέσα στην οποία μια προσωπικότητα, μπορεί να αναπτυχθεί ολόπλευρα.
Εκεί που οι περισσότερες εξωσχολικές δραστηριότητες για παιδιά και εφήβους προσφέρουν την ανάπτυξη μίας μόνο ικανότητας, μίας γνώσης ή απλά διασκέδαση, το Οδηγικό Πρόγραμμα προσφέρει πολυεπίπεδες δράσεις.
Όλες οι δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες ώστε να είναι ελκυστικές και παράλληλα να κοινωνικοποιούν, να ευαισθητοποιούν και να δίνουν αυτοπεποίθηση στα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους, για την μετέπειτα ζωή τους.
Εδώ και 90 χρόνια τώρα ο Ελληνικός Οδηγισμός έχει συμβάλλει στην διαμόρφωση ικανών, ευτυχισμένων, πνευματικών ανθρώπων, με πρωτοπόρες αντιλήψεις και κριτική σκέψη, που πρωτοστατούν με επιτυχία στο κοινωνικό γίγνεσθαι, επειδή είναι ικανοί να παίρνουν αποφάσεις, επειδή έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τις ικανότητές τους, επειδή έχουν ισχυρό προσωπικό σύστημα αξιών, επειδή έχουν μάθει να προσφέρουν, επειδή έχουν ηγετικές ικανότητες.
«Σήμερα, επιτακτικότερα από ποτέ, πρέπει κάποιος να είναι μέλος μιας ομάδας με αξίες, γιατί η ζωή μέσω της τεχνολογίας και του διαδικτύου μπορεί να γίνει η παγίδα που οδηγεί στην απομόνωση και εμποδίζει την ουσιαστική σχέση. Ο Οδηγισμός μπορεί να εμφυσήσει στο παιδί και τον έφηβο το πάθος για δράση, ώστε να μη μεταμορφωθεί σ’ έναν απόμακρο τεχνοκράτη.»
Αυτό είναι και το μήνυμα που πέρασαν οι Οδηγοί της Νέας Ιωνίας το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της εμπνευσμένης τρίωρης γιορτής τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.