Γιορτάζει σήμερα ο Πολιούχος του Βόλου Άγιος Νικόλαος

Κλειστή η εμπορική αγορά, δεν λειτουργούν σχολεία, υπηρεσίες

Την μνήμη του Πολιούχου μας Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού, πανηγυρίζουν ο Βόλος και η Τοπική Εκκλησία από χθες, παραμονή της εορτής, με επίκεντρο τον φερώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.
Όπως έγινε γνωστό από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Άρτης κ. Καλλινίκου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, ως και του Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, που τούτες τις μέρες φιλοξενείται στον Ναό, στους δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, με κατεύθυνση την παραλία, όπου θα τελεστεί η αρτοκλασία και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό. Στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός, και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου. Την μνήμη του Αγίου Νικολάου πανηγυρίζουν επίσης:
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Αλμυρού
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κερασιάς
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα ομιλήσει.
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κροκίου
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, ο οποίος θα ομιλήσει.
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πορταριάς
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, ο οποίος θα ομιλήσει.
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Δράκειας
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Κλειστή η αγορά

Κλειστή είναι ως γνωστόν η εμπορική αγορά, ενώ δεν λειτουργούν σχολεία, υπηρεσίες κ.α.
Εξάλλου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ν. Μαγνησίας ενημερώνει με ανακοίνωσή του, ότι τα φροντιστήρια του Δήμου Βόλου θα είναι κλειστά σήμερα Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, ημέρα γιορτής του Πολιούχου του Βόλου, Αγίου Νικολάου. Τα φροντιστήρια θα διακόψουν την λειτουργία τους για την εορταστική περίοδο από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου, καθώς και στις 6 Ιανουαρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.