H ΑΡΣΙΣ Βόλου σε συνεργασία με την Μονάδα Νόσου Alzheimer

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Νόσο Alzheimer, η ΑΡΣΙΣ Βόλου συνεργάστηκε με την Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών σε δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των νέων σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες και συγκεκριμένα στις δυσκολίες της τρίτης ηλικίας.

Οι νέοι που φιλοξενούνται στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων στη Μακρινίτσα και στα Κοινωνικά Διαμερίσματα της ΑΡΣΙΣ στο Βόλο συμμετείχαν σε ενημέρωση σχετικά με τη νόσο και τα συμπτώματα της, σε δραματοποίηση παραμυθιού και στον Περίπατο Μνήμης που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην πόλη του Βόλου.
Η ενημέρωση για τη νόσο πραγματοποιήθηκε στον Ξενώνα της ΑΡΣΙΣ στη Μακρινίτσα, όπου η Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός, Σουσουρή Μάγδα, συζήτησε με τους νέους τα σημάδια εκδήλωσης της νόσου, τα συμπτώματα, τα επιδημιολογικά στοιχεία και τους τρόπους πρόληψης από την ασθένεια.

Η ουσιώδης και θετική συνεργασία μεταξύ των δομών της ΑΡΣΙΣ Βόλου και της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών συνεχίστηκε με τη δραματοποίηση του παραμυθιού “ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟΥΣΑ” από τη συγγραφέα αφηγήτρια παραμυθιών, κ. Αισώπου Μάρω, που πραγματοποιήθηκε στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ στη Μακρινίτσα. Το δρώμενο έφερε σε επαφή τους νέους των δομών της ΑΡΣΙΣ Βόλου με τους ηλικιωμένους της Μ.Α.Ν.Α., όπου αναπτύχθηκαν νέου δεσμοί και συναισθήματα προσφοράς και αλληλεγγύης.

Οι νέοι θέλοντας να εκφράσουν τα έντονα συναισθήματα που αποκόμισαν από την επαφή με τους πάσχοντες, τους συνόδευσαν στον συμβολικό Περίπατο Μνήμης που διοργανώθηκε από την Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών με αφορμή την 21η Σεπτεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.