Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου / Εκδοτική Δημητριάδος συμμετέχει με δυο βιβλιοπαρουσιάσεις στην 12η Έκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Divani-Caravel (Βασ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα) το τριήμερο 7-9 Μαρτίου 2026. Η Έκθεση διοργανώνεται από τις Εκδόσεις Εν Πλω υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 7 Μαρτίου και ώρα 19:00 θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Ασπρούλη «Το Απόλυτο και η Ιστορία». Ομιλητές θα είναι ο Κωνσταντίνος Κορναράκης, Καθηγητής, Τμήμα Θεολογίας, Θεολογική Σχολή ΕΚΠΑ, ο Χαράλαμπος Βέντης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, Θεολογική Σχολή ΕΚΠΑ, και η Σπυριδούλα Αθανασοπούλου-Κυπρίου, Λέκτορας Κοινωνικής και Πολιτικής Θεολογίας, Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο συγγραφέας, Νικόλαος Ασπρούλης, Αναπληρωτής Διευθυντής, Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

Την Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρα 13:00 θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Από τη Σύγκρουση στη Συνάντηση: Διδακτικές διαδρομές για την ανάσχεση της βίας, του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας». Ομιλητές θα είναι ο Αθανάσιος Ν. Παπαθανασίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιεραποστολικής, Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, ο Μάριος Κουκουνάρης-Λιάγκης, Καθηγητής Παιδαγωγικής Επιστήμης και Θρησκευτικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Θεολογίας, Θεολογική Σχολή ΕΚΠΑ, η Ευρυδίκη Παπάζογλου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Θεολόγων, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και η Μαρία Παπίδα, Θεολόγος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Χρήστος Φραδέλλος, Θεολόγος, Συνεργάτης της Επιμορφωτικής Ομάδας της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, που είναι ο ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου.
Δείτε τον επίσημο ιστότοπο της Έκθεσης εδώ: https://orthodoxbookfair.gr/
https://www.facebook.com/events/1757345598559055/1757345605225721/






























