Ι. Αποστολάκης: Στην πόλη μας, δεν έχει εφαρμοστεί κανένα σχέδιο για την προστασία του νερού

«Στην πόλη μας, δεν έχει εφαρμοστεί κανένα σχέδιο για την προστασία του νερού», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης.
Όπως τονίζει, «η Ημέρα Νερού εορτάζεται παγκοσμίως την 22α Μαρτίου και διεθνείς οργανισμοί δίνουν στη δημοσιότητα συγκλονιστικά στοιχεία αναφορικά με την έλλειψή του σε πολλές χώρες του πλανήτη.
Στην πόλη μας, που αν και διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα, τόσο από πλευράς ποσότητας όσο και από πλευράς ποιότητας υδατικών πόρων, μακράν απέχει από το να τους διαχειρίζεται βιώσιμα, δηλαδή με βάση τις αρχές της διαφύλαξης της ποιότητάς τους και της βιοποικιλότητας που στηρίζουν, της υγιεινής και της διαγενεακής δικαιοσύνης.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η πολιτική για το νερό στην πόλη μας απέχει πολύ από τους στόχους που είχαν τεθεί από το 2000 και καθορίζουν ότι η διαχείριση των υδάτων θα πρέπει να διέπεται από την αρχή της αειφορίας (βιώσιμη χρήση νερού), ενώ δεν έχει εφαρμοστεί κανένα σχέδιο για την προστασία του νερού ως δημόσιο αγαθό, την εξοικονόμηση και επαναχρησιμοποίηση του και την βελτίωση της ποιότητάς του που ολοένα και περισσότερο υποβαθμίζεται.
Για μας, το πόσιμο νερό και οι πηγές του είναι κοινωνικό και περιβαλλοντικό αγαθό, όχι εμπόρευμα και αντικείμενο ληστρικής κερδοσκοπίας. Η πρόσβαση σ΄ αυτό είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και δεν μπορεί να υπόκειται στις διαθέσεις εταιριών. Ο αγώνας για την διατήρηση του πόσιμου νερού και των πηγών του υπό δημόσιο έλεγχο είναι αγώνας για την αειφορία, για την αποτελεσματική διαχείριση των φυσικών πόρων, για ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.