Η ΔΑΣ ΟΤΑ για κινητοποίηση των εργαζομένων στους Δήμους

Αγωνιστικό κάλεσμα απευθύνει η ΔΑΣ ΟΤΑ στους εργαζόμενους στους Δήμους της Μαγνησίας, ενόψει των νέων μέτρων που προωθεί η συγκυβέρνηση και ζητά να δυναμώσει το μέτωπο των εργαζομένων, να δοθεί γενική απεργιακή απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, έχουν συμφωνήσει και θα προχωρήσουν:
– Στη μείωση του αφορολόγητου ορίου, που θα επιβαρύνει με αύξηση της φορολογίας μισθωτούς και συνταξιούχους και θα φέρει νέα δραματική μείωση του ήδη πενιχρού εισοδήματος.
– Σε νέες μειώσεις σε μισθούς, σε νέες μειώσεις στις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, με ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με τον υποκατώτερο μισθό, με μόνιμους «κόφτες».
– Στην αύξηση της ανεργίας με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
– Σε νέες ιδιωτικοποιήσεις.
– Στο τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία με αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο.
– Στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που επιβάλλουν εργασιακό καθεστώς ζούγκλας για τους εργαζόμενους, φορολογικό παράδεισο κι άλλα προνόμια για το κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να προχωρήσει την λεγόμενη αξιολόγηση στους δημοσίους υπαλλήλους πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι, τονίζει η ΔΑΣ που προσθέτει ότι η αξιολόγηση δεν είναι τίποτε άλλο από τη συνέχιση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο και συνδέεται άμεσα με τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, την υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών, το να επικρατήσει ο φόβος στους χώρους δουλειάς.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους να παραβρεθούν στη γενική συνέλευση του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας αύριο Τρίτη, στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 7 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.