Η διαστημική μουσική του πλανήτη μας…

Ομιλία από τον καθηγητή διαστημικής φυσικής του Πανεπ/μίου Αθηνών Ιωάννη Α. Δαγκλή

«Η διαστημική μουσική του πλανήτη μας» θα είναι το θέμα της ομιλίας του κ. Ιωάννη Δαγκλή, καθηγητή φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη σειρά των μηνιαίων ομιλιών «Αστρονομίας για όλους».
Η ομιλία οργανώνεται από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας και θα γίνει την Κυριακή, 12η Μαΐου, ώρα 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού).
Ο Ιωάννης Α. Δαγκλής είναι καθηγητής διαστημικής φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της Γερμανίας, της Ιαπωνίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιταλίας, και διετέλεσε διευθυντής του Ινστιτούτου Διαστημικών Εφαρμογών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για μια οκταετία. Είναι Τακτικό Μέλος της Διεθνούς Αστροναυτικής Ακαδημίας, μέλος επιτροπών αξιολόγησης και γνωμοδότησης της NASA, της ESA (European Space Agency), και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επιστημονικός Υπεύθυνος της διάταξης SREM στη διαστημική αποστολή Rosetta της ESA, και Co-Investigator των αποστολών SAC-B, Polar, THEMIS της NASA και BepiColombo της ESA.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.