Οι δημοτικοί σύμβουλοι και λίγος κόσμος ενημερώθηκαν για την Καραμπατζάκη

Δεν πήγαν οι κάτοικοι και μέλη της επιτροπής πολιτών

Μεταξύ δημοτικών συμβούλων και λιγοστού κόσμου, έγινε σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο Βόλου, η ενημέρωση που είχε προαναγγείλει η Δημοτική Αρχή για το έργο της Καραμπατζάκη.
Η ενημέρωση έγινε από τον ασκούντα καθήκοντα δημάρχου που άφησε αιχμές κατά των πολιτών που διαμαρτύρονται και της μείζονος μειοψηφίας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σταυρίδης και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας Κώστας Καραγιάννης, ενώ στο πάνελ βρισκόταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Στέλιος Διαμαντίδης.

Ο Θάνος Θεοδώρου αναφέρθηκε στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών λέγοντας ότι τη Δευτέρα και Τρίτη βρέθηκε στην οδό Καραμπατζάκη, όυ βρισκόταν 57 άτομα (τα μέτρησε είπε) και διαμαρτύρονταν χωρίς να ξέρουν για ποιο λόγο.
«Ένας απ’ αυτούς που διαμαρτύρονταν ήταν ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργ. Πατσιαντάς και ο σύμβουλος Θ. Κλημόπουλος, η παράταξη των οποίων ψήφισε θετικά στη μεταφύτευση των δένδρων και στη μονοδρόμηση των οδών Καραμπαζάκη και Ζάχου», δήλωσε ο εκτελών χρέη δημάρχου, που χαρακτήρισε περίεργη τη στάση της Αστυνομίας και την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που απέρριψε την απόφαση χωρίς να εξετάσει την ουσία.

Ο Θ. Θεοδώρου δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή δεν πτοείται, διότι λειτουργεί με διαφορετικά κριτήρια απ’ ότι οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, που υποχωρούσαν μπροστά στους 57 ανθρώπους που διαμαρτυρόταν. Πρόσθεσε δε ότι οι 10 κάτοικοι της περιοχής, που λογικό είναι να ανησυχούν δεν πήγαν στην εκδήλωση για να ενημερωθούν.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας θα μπορούσαν να καταθέσουν προτάσεις, που δεν το έκαναν και συμπλήρωσε ότι από τη Δευτέρα ήταν έτοιμη η Δ.Α. να ξεκινήσει το έργο από το δύσκολο κομμάτι και θα είχε τελειώσει σε πέντε ώρες, αλλά οι αντιδράσεις δεν το επέτρεψαν.
Επίσης τόνισε ότι ο Δήμος προσπαθεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το έργο, αν και είναι σε θέση να το υλοποιήσει με ιδίους πόρους. «Δε γίνεται από πείσμα είναι κάτι που έχει ανάγκη η πόλη και είμαι σίγουρος ότι το δίκιο των πολλών θα επικρατήσει και το έργο θα γίνει».

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σταυρίδης είπε ότι ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και οι δρόμοι θα γίνουν ήπιας κυκλοφορίας, η Ζάχου και είναι άνοδος και η Καραμπατζάκη κάθοδος.

Όπως είπε ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός προβλέπει στην μελέτη οι δύο δρόμοι να ομοιόμορφοι, με πλάτος 3,5 μ. ποδηλατόδρομους και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, ενώ θα διαπλατυνθούν τα πεζοδρόμια από 1,85 ως 3 μ. «Αυτό το έργο όταν ολοκληρωθεί θα είναι ζηλευτό από όλους. Οι παρόχθιες οδοί στις ευρωπαϊκές πόλεις είναι ανεπτυγμένες όπως ακριβώς σχεδιάζουμε και παρουσιάζουμε στους πολίτες για να έχουν γνώση», ανέφερε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.