Η «Ελληνική Μέριμνα Βόλου» προσπαθεί και συνδράμει γιαγιά με το εγγόνι της

Σημαντική δράση του Φιλανθρωπικού Σωματείου

Η «Ελληνική Μέριμνα Βόλου» προσπαθεί και συνδράμει γιαγιά με το εγγόνι της που ζουν στην πόλη, όπως προκύπτει μέσα από τη σημαντική αυτή δράση του Φιλανθρωπικού Σωματείου. Όπως αναφέρει η πρόεδρος του, Αρτεμησία Φώτα- Παπανδρέου, «μέσα στο ζόφο των ημερών που διανύουμε, ας μην προσπερνούμε τις ανθρώπινες ιστορίες που αγγίζουν τις ψυχές μας… Στην πόλη του Βόλου, στην όμορφη κατά τα άλλα αυτή πόλη που έτυχε να ζούμε και να βιοποριζόμαστε, υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι μας που δεν έχουν αυτά που στους περισσότερους φαντάζουν αυτονόητα. Και όταν μάλιστα υπάρχουν και παιδιά που δοκιμάζονται η ευαισθησία μας, ως ανθρώπινες οντότητες, μεγαλώνει.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. Άρτεμις Φώτα -Παπανδρέου

Ως μέλη του Φιλανθρωπικού Σωματείου Ελληνική Μέριμνα Βόλου αποφασίσαμε, ως πρώτη δράση για το έτος 2022, να συνδράμουμε μια συμπολίτισσά μας, γιαγιά με το εγγόνι της, που αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης.
Κάνουμε έκκληση στα φιλάνθρωπα αισθήματα των συμπολιτών μας, Βολιωτών και μη, να προσφέρουμε από το υστέρημά μας ό,τι είναι σε θέση ο καθένας. Όλες οι προσφορές αγάπης είναι ευπρόσδεκτες. Το κάθε ευρώ σε είδος ή χρήμα είναι μια μικρή ανακούφιση για την αξιέπαινη αυτή γιαγιά που μεγαλώνει το εγγόνι της με πολλές δυσκολίες αλλά με περισσή αξιοπρέπεια. Η τελευταία λέξη αξίζει να υπογραμμιστεί.
Εδώ πρέπει να προσθέσουμε πως το παιδάκι, που διανύει την τρυφερή ηλικία των πέντε χρόνων, έχει ανάγκη από ιδιαίτερη σίτιση (μερίδες κρέατος μόσχου και συκωτιού, μέλι και ελαιόλαδο) καθώς και βιταμίνες ασβεστίου και σιδήρου. Όσοι έχετε παιδιά που μεγάλωσαν πια, μπορείτε να προσφέρετε ακόμη και παιγνίδια που βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, όπως επίσης και γραφική ύλη ώστε να αξιοποιείται ο χρόνος του παιδιού δημιουργικά. Και λίγες λιχουδιές θα ήταν ευπρόσδεκτες μιας και το παιδάκι είναι μικρό και αυτές αποτελούν χαρά κι ευδαιμονία για κείνο. Οτιδήποτε χρειάζεται ένα σπίτι για να λειτουργήσει, μπορεί να αποτελεί επιλογή σας.
Σας περιμένουμε λοιπόν στα γραφεία της Ελληνικής Μέριμνας Βόλου, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 189 (με Γαμβέτα), καθημερινά από ώρες 10.00 έως 12.00 για να χαρίσουμε όλοι μαζί ένα χαμόγελο σε μάτια που έχουν σκοτεινιάσει από τη θλίψη της ανέχειας και της αβεβαιότητας του αύριο. Γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου μας, η κληρονομιά μας, και οφείλουμε να τα έχουμε χαρούμενα και ξέγνοιαστα ώστε να μπορούν να σχηματίσουν τα πρώτα όνειρα στο νου και την ψυχή τους για την επόμενη ημέρα που ξημερώνει. Γιατί τα παιδιά είναι η ελπίδα μας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 24210 – 25489 και 6972382547.
e-mail: [email protected]. Έχοντας εσάς όλους στο πλάι μας μπορούμε να καταφέρουμε πολλά! Σας ευχαριστούμε!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.