Η Ζέττα Μ. Μακρή, βουλευτής Ν. Μαγνησίας, συναντήθηκε με τον υφυπουργό πολιτισμού κ. Ιάσονα Φωτήλα και συζήτησαν την δυνατότητα επιχορήγησης του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου προκειμένου να παρουσιάσει την μουσικοχοροθεατρική παράσταση: «Μια λυγερή ακούστηκε». Για το αίτημα αυτό καθώς και για τις δράσεις και πρωτοβουλίες του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, η κ. Μακρή είχε ενημερωθεί, προηγουμένως και αναλυτικά, από την πρόεδρό του κ. Μαρία Σπανού, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Βουλευτής.
Ο υφυπουργός κ. Φωτήλας ενημέρωσε την κ. Μακρή ότι οι πολιτιστικοί φορείς, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο σχετικό μητρώο του υπουργείου πολιτισμού, όπως, μεταξύ άλλων είναι και τα κατά τόπους παραρτήματα του Λυκείου Ελληνίδων, μπορούν να χρηματοδοτηθούν για δράσεις τους μέσω του ετήσιου προγράμματος “Δημιουργική Ελλάδα – Επιχορηγήσεις Σύγχρονου Πολιτισμού”. Συνεπώς, το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου μπορεί να καταθέσει την πρότασή του, στις αρχές του προσεχούς Νοεμβρίου όταν και θα δημοσιευθεί η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προκειμένου να επιχορηγηθεί για την παραπάνω δράση του. Ο κ. Φωτήλας, ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα που πραγματεύεται η παράσταση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κ. Μακρή, αφού μίλησε με την πρόεδρο κ. Σπανού, έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να συνεργασθούν με το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου προκειμένου να συνταχθεί πλήρης και αναλυτικός φάκελος της υποψηφιότητάς του, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της πρόσκλησης, προκειμένου να τύχει θετικής αξιολόγησης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πολυθεματική και σπονδυλωτή παράσταση θίγει ένα ιδιαίτερα κρίσιμο κοινωνικό θέμα, αυτό της κακοποίησης της γυναίκας, μέσα από διάνθισμα δημοτικών τραγουδιών, λαϊκών χορών, αστικών ενδυμάτων και παραδοσιακών φορεσιών.
Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Φωτήλα τόσο για την ενημέρωση όσο και για την βούλησή του να βοηθήσει την προσπάθεια του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου στον αγώνα ευαισθητοποίησης ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας κατά των γυναικών μέσω της πολιτιστικής αυτής δράσης.































