«Οι Γονείς μαθαίνουν για τα Λύκεια »

Η 2η ενημερωτική συνάντηση εκπαιδευτικού προσανατολισμού

Η 2η ενημερωτική συνάντηση εκπαιδευτικού προσανατολισμού με τον τίτλο «Οι Γονείς μαθαίνουν για τα Λύκεια » θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 03 Απριλίου, στις 19:00, στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος-παράρτημα Βόλου (2ας Νοεμβρίου-Ξενοφώντος).

Η Συνάντηση έχει σα σκοπό να ενημερώσει τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Γ’ τάξεως των Γυμνασίων της Μαγνησίας για τα χαρακτηριστικά των δύο τύπων Λυκείων, του Γενικού και του Επαγγελματικού, μεταξύ των οποίων πρόκειται να επιλέξει ο μαθητής ή η μαθήτρια για τη συνέχιση των σπουδών του/της μετά την αποφοίτησή του/της απ’ το Γυμνάσιο.

Στη Συνάντηση οι γονείς θα κατατοπιστούν σφαιρικά για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες των σπουδών στους δύο τύπους Λυκείων, τα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά εφόδια που τους παρέχει ο κάθε τύπος, τις προοπτικές τους σχετικά με τη μελλοντική ένταξη των μαθητών και μαθητριών σε επόμενο εκπαιδευτικό στάδιο και στον επαγγελματικό στίβο.

Στη 2η Ενημερωτική Συνάντηση Μαθητικού Προσανατολισμού θα μιλήσουν:

• Ο κ. Κουτσερής Ηλίας, Πρόεδρος Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Βόλου για τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες ενός Γονέα μπροστά στο δίλλημα επιλογής τύπου Λυκείου από το παιδί του.
• Η κ. Παρασκευά Βάσσα, Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας Βόλου για τις αρχές, τη φιλοσοφία, το περιεχόμενο των σπουδών και τις ιδιαιτερότητες της φοίτησης σε Γενικό Λύκειο.
• Ο κ. Λιαπόπουλος Βάιος, Διευθυντής του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Νέας Ιωνίας Βόλου για τις αρχές, τη φιλοσοφία, το περιεχόμενο των σπουδών και τις ιδιαιτερότητες της φοίτησης σε Επαγγελματικό Λύκειο.
• Η κ. Καραμπατζάκη Αγγελική, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τις σπουδές, τις προοπτικές και τις μελλοντικές διεξόδους των μαθητών και μαθητριών από τα Γενικά Λύκεια.
• Ο κ. Κατσιούρας Σταύρος, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τις σπουδές, τις προοπτικές και τις μελλοντικές διεξόδους των μαθητών και μαθητριών από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Το Προεδρείο της εκδήλωσης θα αποτελείται από: την κ. Φασουράκη Ρηγώ προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων ΔΔΕ Μαγνησίας, τον κ.Παπαδογεωργάκη Άρη Διευθυντή του 6ου Γενικού Λυκείου Βόλου, τον κ.Τσοκανάκη Ιωάννη Διευθυντή του 1ου ΕΚ Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.