«Η Κρύα Βρύση θ’ αφήσει το Μπέο στα κρύα του λουτρού»

Για τον αγώνα των κατοίκων στο χωριό Σταγιάτες και την ιδιωτικοποίηση των πηγών του Πηλίου, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου τονίζει πως «Κρυφά και χωρίς καμιά ενημέρωση η ΔΕΥΑΜΒ αποσύνδεσε την Μεγάλη Παρασκευή, εν μέσω πανδημίας, την υδροδότηση του χωριού των Σταγιατών από την πηγή Κρύα Βρύση και την συνέδεσε με το εφεδρικό δίκτυο της Πορταριάς, ένα δίκτυο αχρησιμοποίητο για δεκαετίες.

Η ενέργεια αυτή της δημοτικής αρχής έρχεται ως αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας των χωριών του Πηλίου να εμποδίσουν την ιδιωτικοποίηση των πηγών του και την εκχώρησή τους για εκμετάλλευση στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Με ποιο τρόπο; Ο νέος διορισμένος πρόεδρος της ΔΕΑΜΒ, επιχειρηματίας στο επάγγελμα, δήλωσε στις 23 Γενάρη «Γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτούμε τις πηγές του ξακουστού σε όλον τον κόσμο Πηλίου και να μην εμφιαλώσουμε το άριστης ποιότητας νερό του, ώστε να πωλείται σε όλη την Ελλάδα;». Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο επενδυτής είναι υπ’ατμόν και αναμένει να καταθέσει προτάσεις.

Η δημοτική αρχή Μπέου έφαγε τα μούτρα της στην προσπάθεια ελέγχου της άδρευσης εντάσσοντάς την αρχικά στη ΔΕΥΑΜΒ και φουσκώνοντας τους λογαριασμούς για το πότισμα των κηπευτικών της περιοχής. Επιχείρησε να εκχωρήσει το βιολογικό καθαρισμό της πόλης σε ιδιώτες αλλά έχασε. Προσπάθησε αρχικά να θέσει υπό έλεγχο την πηγή της κρύας Βρύσης χλωριόνοντας το νερό αν και για 350 χρόνια δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα μολύσεων και ακαταλληλότητας του νερού και οι κάτοικοι ελέγχουν χημικά το νερό και καθαρίζουν μόνοι τους τις δεξαμενές. Προσπάθησε να δυσφημήσει όλους όσους αγωνίζονται για να μην ιδιωτικοποιηθούν οι πηγές του Πηλίου και να μην βάλει λουκέτο η ΔΕΥΑΜΒ. Η επιχειρηματολογία Μπέου είναι πανομοιότυπη είτε αφορά τους Σταγιάτες, είτε την Καραμπατζάκη, είτε το εργοστάσιο σκουπιδιών και την καύση τους από την ΑΓΕΤ. Υβριστική και απαξιωτική για όσους αγωνίζονται χαρακτηρίζοντας όλους ανεξαιρέτως ως “ταραξίες, μειοψηφίες, βολεψάδηκες, τσαμπατζήδες”. Ποιος τα λέει όλα αυτά; Ο αδέκαστος Μπέος!

Οι κάτοικοι του χωριού απάντησαν στην πρόκληση της ανερμάτιστης δημοτικής αρχής αποφασίζοντας ότι αποτελούν τη μόνο διαχειριστική αρχή των θεμάτων τους στη βάση των γενικών συνελεύσεων του χωριού τους. Η απόφαση αυτή θα στηριχτεί από όλο το μαχόμενο τμήμα της πόλης. Εξ άλλου ο εκλεγμένος τοπικός παράγοντας της κοινότητας, είτε αγνοήθηκε πλήρως από τον Μπέο, είτε είχε ενημερωθεί αλλά κάτω από το βάρος των αντιδράσεων ποιεί την νήσσαν.

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των κατοίκων των Σταγιατών για την αποκατάσταση της υδροδότησης του χωριού από τη Κρύα Βρύση και βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με τη δημοτική αρχή Μπέου που επιχειρεί αλά ΝΔ την ιδιωτικοποίηση των πάντων.

• Νίκη στον αγώνα των κατοίκων των Σταγιατών

• Καμιά ιδιωτικοποίηση κοινωνικών αγαθών

• Αυτοδιαχείριση και κοινωνικός έλεγχος παντού.

«Η Κρύα Βρύση θ’ αφήσει το Μπέο στα κρύα του λουτρού».

14/5/2020

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΒΟΛΟΥ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.