Σειρά εκδηλώσεων με ιατρικό ενδιαφέρον από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

Στόχος η τόνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας

Σειρά εκδηλώσεων με ιατρικό ενδιαφέρον διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος τον Ιούνιο, που παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο με εκπροσώπους φορέων όπως της κλινικής ΑΝΑΣΣΑ, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, του Συλλόγων Γονέων Τέκνων με Μεσογειακή Αναιμία και των γιατρών της αγάπης.
Στόχος είναι η προσέκλυση των πιστών στις εκδηλώσεις και η τόνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση με ιατρικό και βιοηθικό ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο στα Μελισσάτικα στις 7 το απόγευμα. Ομιλητής θα είναι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Μπροστά στο τέλςο της ζωής και στο δίλημμα της ευθανασίας». Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν γιατροί της περιοχής και έχει προσκληθεί ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.
Ο γιατρός Γιώργος Γεωργαδάκης, εκ μέρους των Λειτουργών Υγείας της Αγάπης σημείωσε πως οι γιατροί προσπαθούν να κληθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στις εκδηλώσεις προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου, με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Λουκά του Ιατρού, η Μητρόπολη σε συνεργασία με την Γενική Κλινική «Άνασσα» διοργανώνει ιατρικό συνέδριο στο Βόλο και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο (Κ. Καρτάλη με Α. Γαζή).
Ο χειρουργός και επιστημονικός διευθυντής της κλινικής Κώστας Μαραβέγιας ανέφερε πως σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση του κοινού για να ακουστούν ιατρικές απόψεις και να γίνει ενημέρωση για τον καρκίνο.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 09:30 το πρωί, ενώ στις 12:00 το μεσημέρι θα τελεστεί σύντομη δέηση στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Γλυκοφιλούσης υπέρ των επαγγελματιών υγείας και θα ευλογήσουν τις ιατρικές τους στολές. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελεστούν τα εγκαίνια του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος» στο κτίριο του παλιού κηροπλαστείου, στην οδό Θουκιδίδου 10.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, και σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Βόλου και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την κληρονομική νόσο και την αιμοδοσία.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, παιδίατρος Δέσποινα Λουκάκη τόνισε την ανάγκη των πασχόντων για αίμα κάθε 15 ημέρες «Δεν μπορεί να υπάρξει ευαισθητοποίηση αν δεν υπάρξει ενημέρωση» ανέφερε η ίδια. Ομιλητές θα είναι η κ. Λουκάκη, ο Διευθυντής της Αιμοδοσίας και της Μονάδας του Νοσοκομείου Βόλου Στ. Λαφιωνιάτης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αληλλεγγύη» Ιγ. Γελαγώτης. Ο ίδιος ανέφερε πως είναι επιτακτική η ανάγκη για αίμα και πως πρέπει να ανταποκριθούν όλοι στο κάλεσμα αγάπης και ελπίδας.
Θα ακολουθήσει μουσικό σχήμα του Παύλου Πλάκα με την Ομάδα Νεότητας του Αγ. Βασιλείου.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμια Ημέρας Εθελοντή θα πραγματοποιηθούν δύο εθελοντικές αιμοδοσίες. Η μία θα γίνει στις 14 Ιουνίου από τον Σύλλογο στον προαύλιο χώρο της πρώην Νομαρχίας και η δεύτερη την Κυριακή 25 Ιουνίου έξω από τον ναό Αγ. Κωνσταντίνου, την ημέρα λήξης των εκδηλώσεων για τη Ναυτική Εβδομάδα.

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος «θέλουμε να τονώσουμε την προσφορά αίματος που υπάρχει έλλειψη ειδικά τους θερινούς μήνες και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για αυτό. Μαζί με τους υπεύθυνους φορέων θέλουμε σε αυτή την κρίσιμη εποχή να συμβάλουμε όλοι στη λύση προβλημάτων. Προσωπικά θέλω να συμβάλω για να μεγαλώσει ο εθελοντισμός στην αιμοδοσία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.