«Η ΝΔ θα συνεχίσει το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων στο ΕΣΥ»

«Η Κυβέρνηση αρνείται να διδαχθεί από την εμπειρία της πανδημίας. Αρνείται να δει το προφανές. Η δημόσια υγεία είναι αυτή που θωρακίζει την κοινωνία και προσφέρει ανεξαιρέτως, σε όλους του πολίτες, τις υπηρεσίες της, ακόμα και στην πιο δύσκολη στιγμή.

Από τις αρχές του χρόνου, με την έγκριση του προϋπολογισμού του ΓΝ Βόλου για το έτος 2020, έχω επισημάνει πολλές φορές ότι το Υπουργείο Υγείας δεν επιθυμεί να συνεχίσει την δυναμική πορεία που απέκτησε το ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ υπό την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Διοίκηση του Υπουργείου Υγείας κώφευε στα εκατοντάδες αιτήματα για ενίσχυση – με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό – των νέων τμημάτων επεμβατικής καρδιολογίας, Αιμοδυναμικού και της ειδικής Μονάδα Παρηγορητικής θεραπείας, εστιάζοντας μόνο στο επικουρικό προσωπικό και στα περιβόητα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα).
Σήμερα, το Επιστημονικό συμβούλιο του ΓΝ Βόλου, παραδέχεται πως, μετά από σχετική επικοινωνία με τη 5η ΥΠΕ, αναγκάστηκε να αποδεχθεί την πρόταση της τροποποίησης του οργανισμού του Νοσοκομείου, παρόλο που – όπως αναφέρεται και στα πρακτικά της 58ης έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου – «δυστυχώς οδηγεί σε υποβάθμιση των δυνάμει παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου, καθώς καταργούνται θέσεις συγκεκριμένων ειδικοτήτων».

Καταργούνται λοιπόν συνολικά επτά οργανικές θέσεις για τις ειδικότητες του δερματολόγου, ρευματολόγου, φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης, γναθοχειρουργού, χειρουργικής θώρακος και ενδοκρινολόγου. Το νοσοκομείο της πόλης μας χάνει κι επίσημα το δικαίωμα ενίσχυσης στις παραπάνω ειδικότητες, ενώ χάνει και το αναπτυξιακό πρόσημο για ποιοτικότερη και με μεγαλύτερο εύρος παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς.
Σε μία πόλη που θρηνεί ήδη 82 συμπολίτες μας, σε ένα νοσοκομείο που έχει εγκαταλειφθεί και αντέχει μόνο, χάρη στον ηρωισμό του προσωπικού του, η Κυβέρνηση δείχνει την πλήρη αδιαλλαξία της , αποδεικνύοντας ότι δεν ξεπέρασε ποτέ τις ιδεοληψίες της.

Η 5η ΥΠΕ, με την απόφαση τροποποίησης του οργανισμού του Αχιλλοπούλειου, ουσιαστικά υλοποιεί το σχέδιο της Κυβέρνησης, αυτό της πλήρους απαξίωσης του Δημοσίου συστήματος υγείας, μπλοκάροντας κάθε σκέψη για νέες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και για ποιοτική αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε στη διαχείριση της Πανδημίας και δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο, στη πιο δύσκολη ώρα. Ο κ. Μητσοτάκης «ανέμελα» έχει αποφασίσει ότι, μετά την πανδημία, θα συνεχίσει το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων στο ΕΣΥ, σαν να μην πέρασε μια μέρα!» αναφέρει σε ανακοίνωση της η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κατερίνα Παπανάτσιου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.