Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Ιωνίας στον τόπο εξορίας γυναικών στο Τρίκερι

Με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 10 Ιουλίου η Οργάνωση Μελών Νέας Ιωνίας Βόλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποίησε οδοιπορικό μνήμης και τιμής στο ιστορικό Νησί Τρίκερι, τόπο εξορίας Δημοκρατικών και αριστερών γυναικών από το μετεμφυλιακό καθεστώς που έστησε το δεξιό κράτος και παρακράτος.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε «Μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης που προκαλούσε η ιστορικότητα του χώρου, ήρθαν στη μνήμη όλων η τραγική για την ανθρώπινη φύση εκείνη περίοδο, με την δίωξη χιλιάδων γυναικών λόγω των πολιτικών τους φρονημάτων.

Ο Παναγιώτης Παπαγιώτης καθηγητής φιλόλογος-αρχαιολόγος, φροντιστής, συνέδεσε την ιστορία του νησιού από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή ,ενώ ο Χρήστος Τρικαλινός Ομότιμος καθηγητής Φυσικής του ΕΚΠΑ, εξιστόρησε την ζωή και της συνθήκες των εξόριστων τη περίοδο εκείνη, μέσα και από τη προσωπική του εμπειρία που έζησε  ως παιδί που μεγάλωνε με την εξόριστη μητέρα του.

Ακούστηκαν μαρτυρίες απογόνων εξόριστων γυναικών  και αναφέρθηκαν ονόματα πολλών εξόριστων από τη περιοχή της Μαγνησίας.

Η Οργάνωση Μελών  Νέας Ιωνίας Βόλου  του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ αφιέρωσε την εκδήλωση στον πρόσφατα θανόντα Ηλία Νικολακόπουλο που και αυτός ως παιδί βίωσε την απανθρωπιά της εξορίας.

Η ΟΜ Νέας Ιωνίας Βόλου ευχαριστεί όλες και όλους όσους συμμετείχαν  σε αυτό το οδοιπορικό.

Η ΟΜ Νέας Ιωνίας Βόλου θα συνεχίσει τις πολιτικές κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης ( κοινωνικής, οικονομικής,  πολιτιστικής- αξιών). Η συμμετοχή κάθε συμπολίτη μας, με όποιον τρόπο μπορεί να συνεισφέρει, θα βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση».

Τα γραφεία της Οργάνωσης Μελών λειτουργούν καθημερινά από τις  19 :00μ.μ έως 21:00 μ.μ στην διεύθυνση Προύσσης 35  με Λ.. Ειρήνης.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.