Η ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής TALOS σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό στη Μασαχουσέτη

Θα παρουσιαστεί η ομάδα και η σημασία της συμμετοχής της σε συνέντευξη Τύπου

Η ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής TALOS, που αποτελεί τμήμα του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», αποτελεί σύμφωνα με ανακοίνωση της Μαγνήτων Κιβωτού, περίτρανη εκδήλωση της πρόθεσης ανοίγματος στη  νεολαία της «Μαγνήτων Κιβωτού»  με υλοποίηση καινοτόμων δράσεων σε πεδία τεχνολογιών αιχμής (ρομποτική, προγραμματισμός, τεχνητή νοημοσύνη κ.α.) που ενδιαφέρουν ήδη αλλά και θα απασχολήσουν ποικιλοτρόπως στο άμεσο μέλλον ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας.

Στα μέχρι σήμερα 9 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της ομάδας TALOS έχουν υλοποιηθεί ποικίλες επιτυχημένες δράσεις με σκοπό τη διάχυση της STEAM λογικής και πρακτικής σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 5-17 ετών. Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων εντάσσεται και η προσπάθεια της αγωνιστικής ομάδας εκπαιδευτικής ρομποτικής “talodia” η οποία συμμετέχει ανελλιπώς εδώ και 7 χρόνια στο διαγωνισμό FIRST® LEGO®  League(FLL), αποτελείται από 8 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού & Γυμνασίου και 3 ενήλικες μέντορες. Την φετινή χρονιά και συγκεκριμένα  κατά το διάστημα  5  έως 10 Ιουνίου 2024 θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης.

Αναλυτικά στοιχεία για  το πρόγραμμα, τη σημασία της συμμετοχής και τις προοπτικές για την εκπαιδευτική ομάδα TALOS και τη Μαγνησία  θα παραθέσουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και Πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτού» κ. Ιγνάτιος και ο Συντονιστικός και Παιδαγωγικά υπεύθυνος της δράσης, Δρ. Σπύρος Κούριας στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 και ώρα 12.00, στην αίθουσα «ΦΛΑΜΟΥΡΙ» του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.