Η πανδημία επηρέασε αρνητικά και το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ο κορωνοϊός μείωσε εθελοντές καθηγητές αλλά και παιδιά…

Το μεγάλο και σημαντικό κομμάτι του εθελοντισμού επηρεάστηκε και αυτό, μεταξύ άλλων, αρνητικά από την πανδημία και τον εγκλεισμό τόσων μηνών. «Μετά την καραντίνα μειώθηκαν και τα παιδιά και οι καθηγητές, καθώς είναι κάτι που πηγαίνει κυκλικά», αναφέρει στην εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ ο Πρόεδρος των καθηγητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, Γιώργος Μέρκατας. «Ο καιρός είναι δύσκολος και υπάρχει κρίση στις κοινωνικές δομές», δηλώνει ο κ. Μέρκατας , σημειώνοντας ότι όταν κάποιος είναι σε δύσκολη κατάσταση δεν έχει να δώσει και πολλά, ακόμα και στο κομμάτι του εθελοντισμού. «Πρέπει να υπάρχει ευρύτερη συνεργασία των κοινωνικών δομών», δηλώνει.
Με τις αιτήσεις να έχουν «ανοίξει» ήδη για τα καλοκαιρινά τμήματα της Γ’ Λυκείου, η έλευση και το ενδιαφέρον των καθηγητών δεν κινείται στα επίπεδα προ πανδημίας με τον κόσμο να είναι «αποσυντονισμένος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Πρόεδρος των Καθηγητών. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ελλείψεις και κενά σε θέσεις καθηγητών για τα μαθήματα των Αρχαίων και της Ιστορίας. Θεωρεί ότι «κανονικά έπρεπε να υπάρχει ενδιαφέρον», ενώ αισιοδοξεί ότι η ζήτηση από Σεπτέμβρη θα είναι περισσότερη. Φέτος, στις πανελλαδικές συμμετείχαν 18 παιδιά και από το Γενικό Λύκειο, αλλά και από το ΕΠΑΛ, με τις εντυπώσεις των αποτελεσμάτων να κινούνται σε θετικά επίπεδα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων των παιδιών, όπως δηλώνει ο κ. Μέρκατας.

Προϋποθέσεις για μία θέση
εθελοντισμού στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ο κ. Μέρκατας στη συνέχεια ανέφερε τις προϋποθέσεις και το τι χρειάζεται να διδάξεις στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, αναφέροντας ότι το πτυχίο της σχολής είναι απαραίτητο και μόνο αυτό, ταυτόχρονα με την αγάπη για εθελοντισμό και προσφορά. Από την πλευρά των μαθητών, η προϋπόθεση είναι οι γονείς να έχουν εισόδημα από 10.000 ευρώ και κάτω, όπως επίσης απαραίτητη είναι και η ανάδειξη της κάρτας ανεργίας ή αν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τι είναι το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι μια εθελοντική ομάδα καθηγητών που καλύπτει τα μαθήματα των τάξεων μόνο του Λυκείου, με έμφαση στα μαθήματα των πανελλαδικών και την αντίστοιχη βοήθεια στα παιδιά σε προτεραιότητα της Γ’ Λυκείου. Να σημειωθεί ότι τα μαθήματα, που έχουν ήδη ξεκινήσει, ακολουθούν όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για την πανδημία του κορωνοιού, με μεγάλες αίθουσες και περιορισμένο αριθμό μαθητών μέσα στο τμήμα, καθώς επίσης με τις απαραίτητες μάσκες και αντισηπτικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.