Η Περιβαλλοντική Ομάδα του ΕΠΑ.Λ. Αγριάς ταξιδεύει στους μύθους της Αργολίδας

Στην Αργολίδα ταξίδεψε για τέσσερις ημέρες η Περιβαλλοντική Ομάδα του ΕΠΑ.Λ. Αγριάς στα πλαίσια προγράμματος με θέμα «Μύθος και Φύση στην ιστορία της Μαγνησίας». Εκεί επισκέφθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ν. Κίου και συμμετείχε σε πρόγραμμα περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων με θέμα «Όταν οι Πηγές της Αργολίδας αναβλύζουν μύθους».
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές, αφού πήραν μέρος σε παιχνίδια γνωριμίας και συνοχής της ομάδας, συζήτησαν για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής τους, διερεύνησαν τη στάση τους απέναντι στη χρήση του νερού κι ενημερώθηκαν για την περιοχή της Αργολίδας και τους μύθους της με έμφαση στο νερό και το μυθολογικό ήρωα Ηρακλή.
Επιπλέον, επισκέφθηκαν τους Μύλους, ένα κοντινό χωριό, τον αρχαιολογικό του χώρο και τις πηγές της Λέρνης, και κατόπιν περπάτησαν στην κοίτη του ποταμού Ποντίνου μέχρι τις εκβολές του αξιοποιώντας όλες τις αισθήσεις τους προκειμένου να συλλέξουν εικόνες, ήχους και μυρωδιές. Η λίμνη συνδέεται με το μύθο της Λερναίας Ύδρας ενώ ο ποταμός με τον μύθο του Ηρακλή και τον Αχελώο ποταμό.
Εκτός των παραπάνω, οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ πληροφόρησαν τα παιδιά για την ιστορία της κωμόπολής της Ν. Κίου η οποία συνδέεται μυθολογικά με το Βόλο λόγω της Αργοναυτικής Εκστρατείας στην οποία συμμετείχαν ο Ηρακλής και οι σύντροφοί του. Μάλιστα, σύμβολο της Ν. Κίου είναι η Αργώ. Επιπρόσθετα, συνδέεται ιστορικά με την Ν.Ιωνία και τη Ν. Αγχίαλο της Μαγνησίας καθώς έχει δημιουργηθεί για την εγκατάσταση προσφύγων.
Το ταξίδι στην Αργολίδα περιλάμβανε επίσης επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και της Επιδαύρου και γνωριμία με την πλούσια ιστορία του Ναυπλίου μέσα από την περιπλάνηση στα δρομάκια της παλιάς πόλης και το Παλαμήδι.
Τους μαθητές συνόδευσαν ο Διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Δημητριάδης και οι εκπαιδευτικοί Αναστασία Κουρεντζή και Μαρία Μπάτσιου.

epal agrias

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.