«Οι ρυθμίσεις δεν λύνουν το πρόβλημα, χωρίς ουσιαστική ανάκαμψη της οικονομίας»

Τόνισε ο υπ. βουλευτής της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος στη συνάντηση με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου

«Όσες ρυθμίσεις και να γίνουν, εάν φυτοζωεί το εμπόριο και λυγίζει υπό το βάρος των φορολογικών συντελεστών, εάν υπάρχει αναδουλειά, εάν δεν προχωρήσουν επενδύσεις, δεν έρχεται η ανάπτυξη, δεν επιτυγχάνεται η ανάκαμψη». Τα παραπάνω τόνισε ο υπ. βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος Χρήστος Μπουκώρος, στη συνάντηση με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Ν. Ιωνίας σήμερα (Τρίτη) το μεσημέρι.
Η συνάντηση ήρθε να επιβεβαιώσει το πολύ καλό κλίμα και την αγαστή συνεργασία μεταξύ του Χρ. Μπουκώρου ως βουλευτή και των εμπόρων.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος, σημείωσε πως το α’ εξάμηνο του 2019 καταγράφεται ως το χειρότερο της δεκαετούς κρίσης από άποψη τζίρων, ενώ εκτίμησε ότι ο Σεπτέμβριος θα βρει την πόλη με ακόμη περισσότερα λουκέτα στα εμπορικά καταστήματα.
Ο Χρήστος Μπουκώρος συμφώνησε με τη θέση του εμπορικού κόσμου ότι οι ρυθμίσεις για την τακτοποίηση οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία είναι «κενό γράμμα», εφόσον δεν ληφθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης της αγοράς.
«Χρειάζεται να υπάρξει μέριμνα, ώστε με την καταβολή της πρώτης δόσης της ρύθμισης να χορηγείται βραχεία φορολογική ενημερότητα, με ισχύ μέχρι την πληρωμή της δεύτερης δόσης. Αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό κίνητρο, ώστε να κινηθούν οι έμποροι στις διάφορες συναλλαγές τους», υπογράμμισε ο υπ. βουλευτής.
Άλλα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση αφορούσαν στη μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, στο αίτημα των εμπόρων για επαναφορά του πρότερου καθεστώτος εκπτώσεων σε δύο περιόδους, στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές και στο παρεμπόριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.