Η συμβολή των Κ.Η.Φ.Η στην κοινωνικοποίηση της τρίτης ηλικίας

Το Κ.Η.Φ.Η Αγριάς στέκεται αρωγός στους ανθρώπους της Γ’ ηλικίας, βοηθώντας, όπως τονίζεται μέσω ανακοίνωσης, στην κοινωνικοποίησή τους μέσω των δράσεων της δομής. Όπως αναφέρεται στο δελτίο τα Τύπου «το αίσθημα να περιτριγυριζόμαστε από ανθρώπους και να αισθανόμαστε μέλος μιας ομάδας είναι ανθρώπινη ανάγκη, σε όποια ηλικία και εάν βρισκόμαστε. Έτσι και για τους ανθρώπους της Γ’ ηλικίας η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, την υγεία τους και τη λειτουργικότητάς τους. Η πανδημία, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η χρήση της τεχνολογίας έχουν πολλές φορές αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνικοποίηση των ηλικιωμένων.

Μέσα από την ένταξή τους σε δομές, όπως το Κ.Η.Φ.Η. Αγριάς, ενισχύεται η κοινωνικότητά τους. Αυτό επιτυγχάνεται συμμετέχοντας στο ημερήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων , για παράδειγμα στις ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, νοητικής ενδυνάμωσης, ανάγνωσης, στις εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα και στις εξωτερικές δραστηριότητες. Το Κ.Η.Φ.Η. Αγριάς (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) είναι δομή της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου η οποία είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ – ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ.

Διαθέτει ειδικευμένο προσωπικό προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες στα μέλη του, όπως πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία και ομάδες δημιουργικής απασχόλησης στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του και μετακίνηση από και προς την οικία τους. Είναι σημαντικό να είμαστε κοντά στους ανθρώπους της Γ’ ηλικίας με χαμόγελο, στους ανθρώπους αυτούς που μας δίνουν απλόχερα τις γνώσεις και τις εμπειρίες μιας ζωής».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.