Η Βολιώτισσα ηθοποιός που πρωταγωνιστεί σε τρεις θεατρικές παραστάσεις!

Θεοδώρα Παπαϊωάννου: «Νιώθω ευγνωμοσύνη και χαρά , που κάνω αυτό που ήθελα από παιδί»

Μεγάλωσε στον Βόλο και στη Νέα Δημητριάδα. Κάθε μέρα έτρεχε στις Πλάκες για το μπάνιο της και από μικρή ονειρεύονταν να γίνει ηθοποιός. Η Θεοδώρα Παπαϊωάννου όχι μόνο σπούδασε υποκριτική στη Διεθνή Σχολή Θεάτρου Lecoq στο Παρίσι αλλά πλέον …τρέχει σε τρεις θεατρικές παραστάσεις, ενώ είναι η φωνή της αγαπημένης Lady Bug!
Η ταλαντούχα ηθοποιός μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή για τις παραστάσεις που συμμετέχει, τις μεταγλωττίσεις που πολύ αγαπά, αλλά και για τα όνειρά της στην υποκριτική με το μεγαλύτερο να είναι η συμμετοχή της σε ένα αρχαίο δράμα στην Επίδαυρο.
Η Θεοδώρα Παπαϊωάννου πρωταγωνιστεί φέτος σε τρεις θεατρικές παραστάσεις, εκ των οποίων οι δύο είναι παιδικές.

«Ήταν η συγκυρία φέτος κι όταν κάτι αξίζει τον κόπο δεν λες εύκολα όχι. Κι ενώ είναι δύσκολο να συνδυάσεις τρία θεατρικά έργα, ήταν τόσο ωραία όλα! Με κάλεσε η κ. Κατερίνα Παπασιδέρη και μου είπε ότι θα ανεβάσει τις «Αλλόκοτες» του Γ. Λεμπέση, ένα εξαιρετικό έργο που είχα την τύχη να το διαβάσω και χωρίς δεύτερη σκέψη, ενώ είχα ήδη κλείσει τις παιδικές παραστάσεις στο θέατρο της Μαριάννας Τόλη, είπα το ναι. Δεν μπορείς να πεις όχι στην κ. Παπασιδέρη, είναι μια καλλιτέχνιδα εξαιρετική, ηθοποιός, σκηνοθετεί οπότε ήταν τιμή να βρεθώ δίπλα της και σε αυτή την ομάδα των ηθοποιών γιατί είναι ένας κι ένας», επεσήμανε χαρακτηριστικά η ίδια μην κρύβοντας τη χαρά τον ενθουσιασμό της.

Πρόκειται για κωμωδία που παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στο Θέατρο Altera Pars στην Αθήνα και ο κόσμος περνά όμορφα, γελά αβίαστα, χωρίς προσβολές και ύβρις.
Τις Κυριακές της όμως η Θεοδώρα Παπαϊωάννου αφήνει τις «Αλλόκοτες» και γίνεται πάλι παιδί στην Παιδική Σκηνή της Μαριάννας Τόλη, στο Θέατρο Βασιλάκου όπου πρωταγωνιστεί σε δύο παιδικές παραστάσεις για πιο μικρά και για μεγαλύτερα παιδιά.
Το πρώτο έργο που συμμετέχει είναι το «Τα σ’ αγαπώ του κόσμου» της Μάρως Θεοδωράκη, ένα μιούζικαλ για πολύ μικρά παιδιά με ωραία τραγούδια και κείμενα και μηνύματα για την ανακύκλωση, αλλά και την αγάπη. Το δεύτερο έργο είναι το «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη που απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου.
Και τα δύο έργα σκηνοθετεί ο Αναστάσης Δεληγιάννης και παρουσιάζονται κάθε Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00 εναλλασσόμενα. Τις καθημερινές τα έργα παρουσιάζονται σε σχολεία.

Είναι η φωνή της αγαπημένης μικρών και μεγάλων Lady Bug

«Υπάρχει τρομερή προσέλευση στα έργα του παιδικού θεάτρου και ο κόσμος επενδύει στο να δουν τα παιδιά του μια καλή παράσταση», σχολίασε χαρακτηριστικά η Θεοδώρα.
Εκτός από το θέατρο η Βολιώτισσα ηθοποιός αγαπά πολύ την μεταγλώττιση και είναι η φωνή της αγαπημένης μικρών και μεγάλων Lady Bug.

«Το θέατρο είναι η μεγάλη μου αγάπη. Ο ρόλος είναι σαν ένα παιδί, τον παίρνεις, τον γεννάς, τον προετοιμάζεις, τον ολοκληρώνεις και τον δίνεις στον κόσμο. Η μεταγλώττιση, που είναι κάτι που αγαπώ πολύ, έχει άλλη δύναμη, αυτή της αναγνωρισιμότητας και της επαφής με τον κόσμο. Είναι ένα πολύ ωραίο ταξίδι στο οποίο έχω μπει από το 2014», επεσήμανε η ίδια που εκτός των παραστάσεων και των μεταγλωττίσεων φέτος διδάσκει και kangoo σε σχολή χορού, αξιοποιώντας και τις γνώσεις της στο μπαλέτο, που ξεκίνησε στον Βόλο στην ηλικία των μόλις 3,5 ετών.
Όσο για τα όνειρά της; Αυτά δεν σταματούν ποτέ. «Δεν είμαι αγνώμων, έχουν πραγματοποιηθεί πολλά από τα όνειρά μου και η ζωή μου είναι ίσως πιο όμορφη από αυτή που ονειρευόμουν. Έχω παντρευτεί έναν άνθρωπο από τον χώρο που με καταλαβαίνει, έχω ένα στήριγμα και μια όμορφη ζωή. Τα όνειρα όμως ποτέ δε σταματούν. Είναι ένα όνειρό μου να παίξω στην Επίδαυρο, να συμμετέχω σε ένα ωραίο δράμα», ανέφερε η ίδια.
Και μπορεί η ζωή της να είναι καλύτερη από αυτή που ονειρεύτηκε, ο Βόλος πάντα θα είναι στην καρδιά της γι’ αυτό άλλωστε και κρατά πολύ στενές επαφές με την πόλη, τους γονείς, τους παππούδες της, τους αγαπημένους της φίλους.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.