Ιάσονας Αποστολάκης: Άμεση αναστολή των δύο ΑΕΠΟ για καύση RDF απ΄την ΑΓΕΤ

Την άμεση αναστολή των δύο ΑΕΠΟ για καύση RDF απ΄την ΑΓΕΤ ζητά με δήλωσή του, ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης. Όπως τονίζει, «στην περιοχή του Δήμου Βόλου δικαιολογημένα υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τη δημόσια υγεία και την ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία εκφράσθηκε με τη μεγάλη συμμετοχή, για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο, στο συλλαλητήριο του Σαββάτου.
H επικινδυνότητα της καύσης RDF και η αδυναμία της Πολιτείας (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Περιφέρεια Θεσσαλίας) να θεσμοθετήσει ελέγχους που να δίνουν αξιόπιστα αποτελέσματα, επιβάλουν το ξεκίνημα ενός δημόσιου διάλογου για το θέμα σε μηδενική βάση, με κατάληξη την διεξαγωγή δεσμευτικού τοπικού δημοψηφίσματος. Προϋπόθεση για να διεξαχθεί αυτός ο αναγκαίος διάλογος σε ψύχραιμο κλίμα είναι η άμεση αναστολή των δύο ΑΕΠΟ που επιτρέπουν και επεκτείνουν τη δυνατότητα καύσης RDF από την ΑΓΕΤ.
Την παραπάνω θέση υποστηρίζω σταθερά από την αρχή της εμφάνισης του ζητήματος στην τοπική επικαιρότητα και υπενθυμίζω, ότι μαζί με άλλους δεκαπέντε δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης είχαμε καταθέσει τη σχετική πρόταση για το τοπικό δημοψήφισμα.
Δυστυχώς-και σε αυτό το θέμα-η απερχόμενη δημοτική αρχή κρίθηκε λιγότερη των περιστάσεων. Προτίμησε να θέσει σε προτεραιότητα τη δημιουργία μονάδας SRF και “ένιπτε τας χείρας της” για τους αναγκαίους ελέγχους, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, αδιαφορώντας για την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για τη δημόσια υγεία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.