Ιάσονας Αποστολάκης: Να χρωματίσουμε την πόλη με τα χρώματα της αλληλεγγύης

«Αυτά που θέλει να σηματοδοτήσει η σημερινή παγκόσμια ημέρα ενάντια στον ρατσισμό αποτελούν βασικές προτεραιότητες που κυριαρχούν στις σκέψεις μας και στον σχεδιασμό μας για το μέλλον της περιοχής μας. Θέλουμε να χρωματίσουμε την πόλη με τα χρώματα της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της συναδέλφωσης και της απαλοιφής κάθε κοινωνικού αποκλεισμού».
Αυτό επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονας Αποστολάκης, τονίζοντας παράλληλα, ότι «θέλουμε μια πόλη σύγχρονη, ανοιχτή και φιλόξενη και θεωρούμε αδιανόητη κάθε διάκριση λόγω φύλου, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκευτικών επιλογών και ηλικίας. Μια πόλη που θα εξυπηρετεί και θα κάνει πιο εύκολη την ζωή στους ανθρώπους με αναπηρία. Είμαστε περήφανοι που η πόλη μας ανταποκρίθηκε με θετικό τρόπο στο πρόσφατο παρελθόν στην αναγκαιότητα φιλοξενίας των προσφύγων που βρέθηκαν στην περιοχή μας και χαιρετίζουμε τις πολλές σχετικές δράσεις αλληλεγγύης που εκδηλώθηκαν από ομάδες πολιτών, εκπαιδευτικών και πολλών άλλων φορέων του τόπου μας.
Η φετινή μέρα κατά του ρατσισμού επισκιάζεται από το αποτρόπαιο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Ζηλανδία, που έγινε πριν λίγες μέρες και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 50 ανθρώπων, και την αντεκδίκηση στο Βέλγιο. Αυτά τα συμβάντα μόνο τυχαία δεν είναι και αποτελούν μια τραγική υπενθύμιση του τι μπορεί να σημάνει η απενοχοποίηση και η ενίσχυση των ιδεών του μίσους και της στοχοποίησης συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού.
Δυστυχώς, οι πρόσφατες δηλώσεις του απερχόμενου Δημάρχου με τα fake news για την υποτιθέμενη πρόταση μετατροπής του Στρατοπέδου Γεωργούλα σε hot spot και την ρητορική ακροδεξιού μίσους που διακινήθηκε μαζί με αυτή την ψεύτικη είδηση, δείχνουν ότι πρέπει όλη η κοινωνία να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση απέναντι στις δυνάμεις που φέρνουν στο σήμερα το πιο σκοτεινό παρελθόν».