Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει η Μακρινίτσα

Όπως παρατηρεί κάτοικος του χωριού, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες σημείων της περιοχής

Εικόνες εγκατάλειψης κατέγραψε στη Μακρινίτσα κάτοικος του χωριού, που τονίζει ότι έφτασε και το Πάσχα, αλλά η υπομονή εξαντλήθηκε για τους κατοίκους της Μακρινίτσας, που είναι ο σημαντικότερος τουριστικός προορισμός.
Όπως αναφέρει ο κάτοικος – αναγνώστης, το χορτάρι κοντεύει να καλύψει και τα τελευταία ίχνη των μονοπατιών, τα μισογκρεμισμένα σπίτια αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια των περιπατητών έτοιμα να καταρρεύσουν.
Οι περίφημες βρύσες της Μακρινίτσας, τονίζει, δεν έχουν πλέον νερό γιατί η Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. αποφασίζει να τις σφραγίζει όταν στάζουν. Αποκορύφωμα η μεγαλοπρεπής σύνδεση του δικτύου με κάποιο σπίτι που δεν είχε νερό, καταργώντας τη ροή της βρύσης. Επίσης τονίζει ότι οι σωλήνες είναι ριγμένες πάνω στα καλντερίμια, το νερό είναι λιγοστό και διακόπτεται αρκετές φορές την ημέρα…
Για τον φωτισμό ο αναγνώστης αναφέρει ότι είναι ελάχιστος αν δεν έχουν καεί οι όποιες λάμπες υπάρχουν, γιατί δεν πηγαίνουν στο χωριό οι ηλεκτρολόγοι για μία λάμπα, αλλά πρέπει πρώτα να καούν και οι υπόλοιπες, κάτι που συμβαίνει στα 50 μέτρα από την Πλατεία της Μακρινίτσας.
«Πριν 2 χρόνια ήρθε ο νυν Δήμαρχος στη Μακρινίτσα για να ακούσει τα προβλήματα των Δημοτών, αλλά δεν μπορούσε να περπατήσει πέρα από την Πλατεία. Οι αρμόδιοι συνοδοί του υποτίθεται, ότι κατέγραψαν τα προβλήματα, αλλά μάλλον κατέληξαν σε κάποιο συρτάρι. Κάποιοι όμως θα πρέπει να καταλάβουν, ότι οι υποδομές στα χωριά του Πηλίου έχουν απόλυτη προτεραιότητα για τους κατοίκους και για τον τουρισμό», επισημαίνει ο κάτοικος του χωριού.
Ο τουρίστας δεν έρχεται στο Πήλιο μόνο για να φάει στις ταβέρνες ή να μείνει σε κάποιο ξενοδοχείο και οι κάτοικοι έχουν απαιτήσεις και δικαιώματα όχι μόνο υποχρεώσεις. Κατά τα άλλα αρχίζει πάλι η προεκλογική εκστρατεία και η «ζητιανιά» της ψήφου. Έργα όμως ουσιαστικά και όχι βιτρίνας δεν θα δούμε ποτέ, καταλήγει ο κάτοικος – αναγνώστης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.