Ηλεκτρονικά η υδροληψία άρδευσης αγροτικών περιοχών

Πιλοτικό πρόγραμμα προστασίας σε έξι περιοχές του Βόλου

Ηλεκτρονικά και με χρήση προπληρωμένης κάρτας, θα γίνεται πλέον η υδροληψία για άρδευση, μέσω πιλοτικού προγράμματος που θα εφ αρμόσει η ΔΕΥΑΜΒ, ίσως για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μέσω προγράμματος που θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε έξι περιοχές του Δήμου Βόλου.

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ που συνεδρίασε σήμερα, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την προθεσμία περαίωσης της εγκατάστασης και λειτουργίας συστήματος ηλεκτρονικής υδροληψίας με χρήση επαναφορτιζόμενης κάρτας, σε έξι περιοχές του δικτύου άρδευσης της ΔΕΥΑΜΒ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το σύστημα ηλεκτρονικής υδροληψίας θα τοποθετηθεί στο Διμήνι, το Σέσκλο, τη Νέα Αγχίαλο, τις Μικροθήβες και το Αϊδίνι. Σε πρώτη φάση, η εφαρμογή του συστήματος θα γίνει πιλοτικά και, εφ’ όσον κριθεί επιτυχημένο, δεν αποκλείεται στην συνέχεια να επεκταθεί.

Η φιλοσοφία πίσω από το εγχείρημα, είναι να προμηθεύεται κάθε αγρότης που βρίσκεται στο πελατολόγιο της ΔΕΥΑΜΒ μία προπληρωμένη κάρτα, την οποία στην συνέχεια θα τοποθετεί στην ειδική κατασκευή που θα φτιαχτεί σε κάθε σημείο υδροληψίας. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορεί να παίρνει το νερό για το χωράφι του. Το ποσό που θα περιέχει η κάθε προπληρωμένη κάρτα, αλλά και οι όροι και προϋποθέσεις για την χρήση της, δεν έχουν καθοριστεί ακόμη.

Με το σύστημα αυτό, όπως εξήγησαν στελέχη της Επιχείρησης, εξοικονομείται νερό και γίνεται σωστή χρήση του, καθώς μέχρι τώρα υπήρχαν διάφορα κρούσματα κατασπατάλησής του, είτε από εργολάβους της εθνικής οδού που έπαιρναν νερό χωρίς να το πληρώνουν και το πουλούσαν για τις χημικές τουαλέτες, είτε μελισσοκόμοι από όλη την Ελλάδα που ήξεραν ότι τα συγκεκριμένα σημεία αρδευτικής υδροληψίας είναι ελεύθερα, ακόμη εργολάβοι που απασχολούνταν σε ασφαλτοστρώσεις δρόμων κλπ.
Η εφαρμογή αυτού του προγράμματος εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει πριν το καλοκαίρι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.