Ηλίας Καραμέτος: «Μετά από 23 χρόνια, πήρα το πρώτο μου «Εντέλλεσθε»»

Σε μια δημόσια ανάρτηση προχώρησε ο Διευθυντής του ΤΕΠ του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ηλίας Καραμέτος αναδεικνύοντας την υποστελέχωση του τόσο νευραλγικού αυτού τμήματος και την ταυτόχρονη εξουθένωση του προσωπικού.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης « μετά από 23 χρόνια προϋπηρεσίας στο Αχιλλοπούλειο που έχει γίνει το δεύτερο σπίτι μου, σήμερα πήρα το ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ να κάνω εφημερία, την 7η 24ωρη στο ΤΕΠ εφημερία και 3η 24ωρη σε 6 μέρες με απόφαση της διοίκησης. Ανοίγονται νέοι δρόμοι εφ’ εξής γιατί νόμιζα ότι οι συνεπείς και εργατικοί αμείβονται αλλά εδώ γίνεται το αντίθετο, τιμωρούνται. Εις αύριο τα σπουδαία».

Αν και ο κ. Καραμέτος δεν έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις για την ανάρτησή του, είναι γνωστό πως το ΤΕΠ του Νοσοκομείου Βόλου είναι υποστελεχωμένο παρά το γεγονός ότι την περίοδο της πανδημίας δέχθηκε χιλιάδες ασθενών και κράτησε όρθιο το σύστημα υγείας. Παρόλα αυτά οι θέσεις που προκηρύσσονται βγαίνουν άγονες και οι υπάρχοντες γιατροί καλούνται να τα βγάλουν πέρα, κάνοντας πολλές εφημερίες τον μήνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για τη δημόσια υγεία.

Το «εντέλλεσθε» που έρχεται από την Διοίκηση σημαίνει ότι ο γιατρός λαμβάνει εντολή να εφημερεύσει, ακόμη κι αν έχει ξεπεράσει το όριο των εφημεριών του μηνιαίως, κάτι αντίστοιχο που έγινε τον Σεπτέμβριο με την χειρουργική κλινική, που οι γιατροί είχαν αποφασίσει να μην καλύψουν πέντε ημέρες του μήνα, λόγω των ελλείψεων ιατρών που υπήρχαν. Τότε κι εκείνοι έλαβαν «εντέλλεσθε» από την Διοίκηση και παρά τις αντιδράσεις τους, κάλυψαν τις πέντε ημέρες που θα άφηναν κενές.

Ο κ. Καραμέτος έχει μιλήσει πολλές φορές δημόσια για το πρόβλημα της υποστελέχωσης που υπάρχει στο Νοσοκομείο και ιδίως στο ΤΕΠ. Μάλιστα την Τετάρτη είχε αναρτήσει στα κοινωνικά δίκτυα την είδηση ότι παραιτείται ο Διευθυντής του ΤΕΠ από το Νοσοκομείο των Χανίων, με το δημοσίευμα να περιγράφει την κατάσταση στην Κρήτη αλλά να θυμίζει την κατάσταση που επικρατεί στον Βόλο.

Πάντως κάτω από την ανάρτησή του ο κ. Καραμέτος δέχτηκε δεκάδες σχόλια συμπαράστασης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.