Ημερίδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς για την αναπηρία και τη διαφορετικότητα

Ημερίδα με θέμα  «Ευαισθητοποίηση για την αναπηρία και τη διαφορετικότητα στην Εκπαίδευση» διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η Διεύθυνση με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, δημιουργήθηκε στην πόλη μας ένα Άτυπο Δίκτυο τοπικών Φορέων και Συλλόγων Υγείας που λειτουργούν στην Μαγνησία. Το δίκτυο αυτό έχει κοινό στόχο την κοινωνική προσφορά, με ενότητα των επιμέρους φορέων και τη συνεργασία με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, αποφασίστηκε να διοργανωθούν δράσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις για την μαθητική κοινότητα, ενημερώσεις σε σχολεία σχετικά με ζητήματα αναπηρίας και προσβασιμότητας και εθελοντική αιμοδοσία στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ιερού ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας διοργανώνουν  τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, στις 11:00πμ, στο Συνεδριακό  Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος στα Μελισσάτικα, ημερίδα με τίτλο: «Ευαισθητοποίηση για την αναπηρία και τη διαφορετικότητα στην Εκπαίδευση».

Παρακαλούνται οι Διευθυντές ή οι Υποδιευθυντές και τουλάχιστον ένας εκπαιδευτικός που θα προταθεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων να παρευρεθούν στην ημερίδα. Επίσης, παρακαλούνται οι Διευθυντές  να φροντίσουν  για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου και ιδιαίτερα της ασφάλειας των μαθητών.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.