Ημερίδα για την ανήλικη παραβατικότητα στο 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

Το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Πρόταση  Ζωής/ ΟΚΑΝΑ, διοργανώνει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας ημερίδα με θέμα «Το ανήλικο πρόσωπο της παραβατικότητας . Η διαδρομή  της παραβατικότητας με δράστες / θύματα ανήλικους μεταξύ οικογένειας –  σχολείου – κοινωνίας και αντίστροφα».

Θα χαιρετήσουν την εκδήλωση οι: Ευθύμιος Ζιγγιρίδης, Πρόεδρος «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ», Αγγελική Λαζαρίδου, Πρόεδρος ΠΕ.Π.Π.Σ. Θεσσαλίας, Χρήστος Στρατηγόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ.Β. και  Χαράλαμπος Καραγιαννίδης, Καθ. Εφαρμογών ΤΠΕ στην Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή, Διευθυντής ΠΜΣ «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία», Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν οι: α) Μαρία Μπακατσέλου, Ψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη της “Πρότασης Ζωής” / Γεωργία Πετροπούλου, Κοινωνιολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικό Στέλεχος της “Πρότασης Ζωής”, με θέμα “Η συμβολή της Οικογένειας στην Πρόληψη της Επιθετικότητας στην Εφηβεία”,  Στέφανος Αλεβίζος, Ψυχολόγος (M.Ed., PhDc), Επιστημονικός Σύμβουλος ΙΑΣΙΣ με θέμα «Η Διαδρομή της Παραβατικότητας Δεν Είναι Μονόδρομος. Το Παράδειγμα του Ξενώνα Connect Inn της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ» και  Παναγιώτης Γιάνναρος, Πρόεδρος Πρωτοδικών-Διευθύνων το Πρωτοδικείο Βόλου, με θέμα «Η ποινική μεταχείριση του ανήλικου δράστη και η προστασία του ανήλικου θύματος».

Θα παρέμβουν: α) Σκόνδρας Γεώργιος, Ανθυπαστυνόμος, Σύνδεσμος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, «Η επίδραση του διαδικτύου στην παραβατικότητα των ανηλίκων ως θύτες και θύματα», β) Μαθητές/ριες του Ομίλου Δημοσιογραφίας του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Βόλου, «Σε εσάς μιλάμε, γονείς !» και  Χριστίνα Ρούση, Επίκ. Καθ. Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, «Το σχολείο ως δίκτυο κομβικών σταθμών στη διαδρομή της παραβατικότητας»

Συντονίζουν οι κ.κ. Γιώργος Αθανασάκης, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και Σοφία Κανταράκη, Διευθύντρια του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.