Ημερίδα στον Βόλο για το φαινόμενο της αστεγίας

Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με το φαινόμενο της αστεγίας αλλά και της λειτουργίας του Ξενώνα Αστέγων θα πραγματοποιηθεί ημερίδα την ερχόμενη Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 στο Μεταξουργείο στον Βόλο.

Κύριο θέμα της ημερίδας θα αποτελέσει η παρουσίαση του φαινομένου στην περιοχή του Βόλου και πως παρεμβαίνει ο ξενώνας αστέγων με τις υπηρεσίες του αλλά και με την λειτουργία της ομάδας street work της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ.

Στην ημερίδα θα γίνει προσπάθεια να απαντηθούν ερωτήματα όπως πως επηρεάζεται η υγεία των ανθρώπων που βιώνουν την στέρηση στέγης και πως πιθανόν μια ταλαιπωρημένη υγεία δυσχεραίνει την κοινωνική επανένταξη των πληγέντων, πως η μέχρι τώρα ευαισθητοποίηση των ιδιωτών και επιχειρηματιών συμβάλει με της χορηγίες τους στην βέλτιστη λειτουργία του ξενώνα και πολλά άλλα.

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020». Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο 2421091614 είτε στο email: [email protected]. Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00.

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.