Ιωλκού με Ερμού η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Κυριακή

Η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της κλαδικής απεργίας στις 7 Μάη στα χέρια τους, να δώσουν ενιαία τη μάχη για την επιτυχία της γενικής απεργίας στις 17 Μάη.

Όπως αναφέρει, τα μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης έρχονται να ρίξουν αλάτι πάνω στις πληγές των προηγούμενων μέτρων. Η άγρια φοροληστεία αφαιρεί έναν ακόμα μισθό από τις τσέπες μας εξαϋλώνοντας το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα, το νέο τσεκούρι στις χιλιοχτυπημένες συντάξεις, το μαχαίρι στα επιδόματα ανεργίας αλλά και η προσπάθεια για την κατάργηση της Κυριακής αργίας, πρέπει να σημάνουν κλίμα αγωνιστικής απάντησης και διεκδικητικού απεργιακού αγώνα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Για τον κλάδο του εμπορίου το ΠΑΜΕ τονίζει ότι κυριαρχούν η απλήρωτη υπερωριακή εργασία, οι εργασιακές σχέσεις με κάθε είδους ευελιξία, οι συμβάσεις μιας ημέρας και δοκιμαστικές περιόδους χωρίς δικαιώματα σε πολυκαταστήματα και super market, τα κακοπληρωμένα μαύρα ωρομίσθια, τα άτακτα ωράρια εργασίας. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τον εργασιακό Μεσαίωνα στον κλάδο, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε δούλους των επιχειρηματιών ομίλων και των πολυεθνικών, χωρίς ωράρια και συλλογικές συμβάσεις, αναφέρει.

Το ΠΑΜΕ αναφέρει ότι η κατάργηση της αργίας της Κυριακής έρχεται να υλοποιήσει τις διαχρονικές απαιτήσεις των μονοπωλίων για βαθιές ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, για μέγιστη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις εργασίας, με απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, και μισθούς των 200 και 300 €.

Η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ καλεί όλους στην απεργιακή συγκέντρωση μεθαύριο Κυριακή επί των οδών Ερμού – Ιωλκού, στις 10 το πρωί με αιτήματα την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, να καταργηθούν οι μόνοι που απελευθερώνουν το ωράριο, να καταργηθεί η μερική απασχόληση και οι ελαστικές μορφές εργασίας και επαναφορά όλων των συλλογικών συμβάσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.