Ήθελε να κάνει δώρο κόσμημα και … εξαπάτησε Βολιώτισσα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Φυλάκιση δύο ετών και 12 μηνών ερήμην σε δύο κατηγορούμενους

Ένοχους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 32χρονο και έναν 36χρονο, για απάτη και συνέργεια σε απάτη και τους καταδίκασε ερήμην σε φυλάκιση 2 ετών και 12 μηνών, αντίστοιχα, με αναστολή τον δεύτερο και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Η απάτη έγινε στις 28 Απριλίου 2021, μέρες πριν το Πάσχα, με θύμα την φίλη μιας καταστηματάρχη κοσμηματοπωλείου που προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει.
Ο 32χρονος τηλεφώνησε στην καταστηματάρχη και της είπε ότι θέλει να κάνει ένα δώρο στην βαφτισιμιά του για το Πάσχα, ζητώντας της λογαριασμό σε συγκεκριμένη τράπεζα, για να καταθέσει ποσό 200 €.
Η καταστηματάρχης απάντησε ότι δεν είχε λογαριασμό στην συγκεκριμένη τράπεζα, αλλά στο κατάστημα βρισκόταν την ώρα εκείνη μια φίλη της που είχε λογαριασμό και προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει. Μέσω της υπηρεσίας … «Λεφτά στο Λεπτό», ο κατηγορούμενος αντί να καταθέσει 200 € προς τη γυναίκα, πήρε από τον λογαριασμό της 200 €, με αποτέλεσμα όταν το αντιλήφθηκε η ίδια, να καταθέσει μήνυση στην Αστυνομία.
Ο δράστης και ο συνεργός του ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία και εντοπίστηκαν όταν έκαναν ανάληψη των 200 € από υποκατάστημα της τράπεζας στους Σοφάδες Καρδίτσας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.