Job Center Βόλου: Υποστηρίχθηκαν 486 συμπολίτες από τους κοινωνικούς λειτουργούς

Η Διεθνής Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας εορτάζεται σήμερα, Τρίτη 19 Μαρτίου και οι τρεις Κοινωνικοί Λειτουργοί στη Δομή του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” Δήμου Βόλου κ.κ. Βάσια Αλεξίου, Ευθαλία Γεωργίου και Μαρκέλλα Βαλσάμη, που αποτελούν τον βασικό πυρήνα της λειτουργίας του καθώς είναι οι κύριοι χειριστές των υποθέσεων   (case management) προχωρούν σε ένα σύντομο απολογισμό του έργου τους.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν, έχουν υποστηρίξει 486 συμπολίτες/συμπολίτισσες από κοινωνικοοικονομικά αδύναμα ή χαμηλής έντασης εργασίας νοικοκυριά στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης, της προσωπικής ανάπτυξης, της κινητοποίησης, της διασφάλισης της ευημερίας τους, συμβάλλοντας κατ’ επέκταση στην κοινωνική αλλαγή.

Εστιάζουν σε «λύσεις» και προσφέρουν υποστήριξη σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ένταξη/επανένταξη στην αγορά εργασίας, υποστηρίζοντάς τους στην πρόοδο ή και στην αλλαγή της πορείας της ζωής τους.

Διαμέσου στοχευμένων και εξατομικευμένων παρεμβάσεων  στηρίζουν την ενίσχυση της απασχολησιμότητας, την ένταξη/επανένταξη στην αγορά εργασίας και δρουν όπου χρειάζεται διασυνδετικά εξασφαλίζοντας την πρόσβαση σε αγαθά και άλλες υπηρεσίες.

 

Σημειώνεται ότι το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης – ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center, ανατρέξτε:

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης & τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών, ανατρέξτε: Αρχική (skle.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες για το International Federation of Social Workers, ανατρέξτε:

International Federation of Social Workers – Global Online conference (ifsw.org)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.