Για αδιαφάνεια στο θέμα επεξεργασίας των λυμάτων που πέφτουν στον χείμαρρο «Ξηριά» κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος με τη ΛΑΣ, Κώστας Γαργάλας, μιλώντας στο magnesianews.gr.
Όπως αναφέρει η ΔΕΥΑΜΒ πραγματοποιεί μετρήσεις στα λύματα, τα οποία είναι επεξεργασμένα και ως εκ τούτου μη επικίνδυνα, ωστόσο, μέχρι στιγμής άπαντες βασίζονται στα αποτελέσματα της Επιχείρησης, χωρίς να υπάρχει τρόπος να διασταυρωθεί εάν το γεγονός της επεξεργασίας αληθεύει.
Ο κ. Γαργάλας σημειώνει πως σε περιόδους κρίσης, όπως είναι αυτή, καθώς υλοποιούνται εργασίες για την αποκατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού, σύμφωνα με την ΑΕΠΟ, μπορούν να λύματα να διοχετευτούν αλλού, αρκεί να ενημερωθεί η Περιφέρεια και στη συνέχεια οι πολίτες. Κάτι τέτοιο έχει γίνει, καθώς έχει γνωστοποιηθεί και στην Περιφέρεια, αλλά και στο κοινό ότι τα λύματα στον αγωγό διοχετεύονται στον Ξηριά και συγκεκριμένα εκεί όπου καταλήγει η σήραγγα που έρχεται και αδειάζει την Κάρλα.
«Βασιζόμαστε σε ό,τι μας λέει η ΔΕΥΑΜΒ αναφορικά με την επεξεργασία των λυμάτων η οποία υποστηρίζει ότι πραγματοποιεί μετρήσεις που δείχνουν πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Υποτίθεται δηλαδή ότι υφίστανται επεξεργασία, αλλά θεωρώ ότι υπάρχει κάποια αδιαφάνεια στο όλο εγχείρημα», ισχυρίζεται ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Βόλου.






























